Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Westerkamp-Bosch zestig jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar Westerkamp-Bosch vierde afgelopen maandag dat ze 60 jaar getrouwd zijn. Wethouder Michiel van Willigen ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om hen persoonlijk te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. 

Arend Jan Westerkamp is in 1942 geboren in Nieuwleusen, als derde van zestien kinderen. Toen hij een paar weken oud was kwam hij in Wijthmen, destijds Zwollerkerspel, te wonen. Op zijn zestiende ging hij werken bij een boer in Kamperveen, later op Kampereiland. Vanaf zijn achttiende was hij ongeveer zes jaar vrachtwagenchauffeur. 

Gerrie Westerkamp-Bosch is in 1945 geboren in Heino, als vierde uit een gezin van acht kinderen. Na het lagere onderwijs rondde ze de huishoudschool af waarna ze in de huishouding ging werken, eerst in Heino en daarna in Zwolle.

Arend Jan en Gerrie leerden elkaar kennen in het voorjaar van 1962 via zusjes van Arend Jan. De verkering begon nadat Gerrie naar de lokale meisjesclub was geweest en Arend Jan haar met de fiets thuisbracht. Ze trouwden op 6 mei 1964 en kregen samen vijf kinderen: André, Coby, Betsy, Jacco (overleden in 1978) en Diana. Het echtpaar heeft inmiddels twaalf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Het stel woonde twee jaar in Laag Zuthem en zes jaar op een boerderijtje aan de Haarweg in Dalfsen, maar het grootste deel van hun huwelijk in Wijthmen. In 1972 kwamen ze op de boerderij, waar ze tot 2013 hebben gewoond en gewerkt, eerst alleen en daarna in een maatschap met hun zoon. In 2004 ging het echtpaar naast de boerderij wonen. Daar wonen ze nog steeds. Op kerstavond 1981 is de boerderij afgebrand, waarna ze die weer hebben opgebouwd.

Naast hun gezin en het werk op de boerderij heeft het stel een actief sociaal leven. Ze zetten zich in voor verschillende verenigingen. Zo is Arend Jan bijna twintig jaar actief geweest in het bestuur van het Verbeterd Roodbont Stamboek (een rundveeras), waarbij ook Gerrie zeer betrokken was.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 11 uur geleden