Echtpaar Mooibroek-Mulder 60 jaar getrouwd
Echtpaar Mooibroek-Mulder 60 jaar getrouwd Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Mooibroek-Mulder 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op maandag 8 april was echtpaar Mooibroek – Mulder 60 jaar getrouwd. Donderdag ging wethouder Gerdien Rots bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. 

Tiddo Mooibroek is op 30 november 1940 geboren in Lobith en Bep Mulder op 25 juli 1939 geboren in Amersfoort. Het echtpaar heeft elkaar leren kennen via een familielid. In 1964 zijn ze getrouwd in het gemeentehuis in Amersfoort. Samen kregen ze vijf zoons en één dochter. 

Nadat Tiddo Mooibroek de Handelsdagschool en diverse avondstudies afgerond had, ging hij in 1958 bij de IVB (In- en Verkoopkantoor voor Bouwmaterialen) aan de Industrieweg in Zwolle te werken. Binnen het bedrijf heeft hij op meerdere afdelingen gewerkt, als laatste op het secretariaat. Na 32 jaar werd het bedrijf overgenomen door Hoogovens in IJmuiden (nu Tata Steel). Het echtpaar moest kiezen tussen verhuizen of een nieuwe baan zoeken. 

Omdat de kinderen in Zwolle waren gesetteld, ze hadden alles, zoals hun vrienden en sport, kozen ze voor een nieuwe baan voor meneer. Hij vond een baan in Utrecht. Sindsdien reed hij elke dag 200 kilometer met de auto naar Utrecht heen en weer. Helaas kwam hierdoor zijn werk voor de kerk, het schoolbestuur en de zending in het gedrang en moest hij dit op een lager pitje zetten. Na een dienstverband van in totaal 45 jaar is Tiddo Mooibroek in 2003 met pensioen gegaan.  

Bep Mooibroek-Mulder heeft de Handelsavondschool gevolgd en vervolgens gewerkt in een bouwmaterialenhandel in Amersfoort. Daar deed ze de boekhouding. Toen het echtpaar kinderen kreeg had ze thuis een managementfunctie: Zes kinderen verzorgen en groot brengen was best een grote klus. Mevrouw was actief in de oudercommissie van school en ze heeft 25 jaar lang vrijwilligerswerk gedaan in verzorgingstehuis De Esdoorn. Inmiddels heeft het echtpaar twintig kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Toen hun eigen zes kinderen de deur uit waren, hebben ze heel wat jaren op de kleinkinderen gepast. Mevrouw doet nu nog graag verstelwerk achter de naaimachine. De (klein)kinderen weten haar goed te vinden als er kleding gemaakt moet worden. Het echtpaar woont nog zelfstandig in de Aa-landen. Ze zijn dankbaar en verwonderd dat zij dit 60-jarig huwelijksjubileum samen mogen vieren.


Echtpaar Mooibroek-Mulder 60 jaar getrouwd

Gerard Meijeringh