Het echtpaar van der Laan – Coenrades
Het echtpaar van der Laan – Coenrades Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar van der Laan-Coenrades maar liefst 70 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vandaag (maandag 6 mei) viert echtpaar van der Laan-Coenrades dat ze maar liefst 70 jaar getrouwd zijn. Locoburgemeester Dorrit de Jong ging op deze dag bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

Bjintse van der Laan is geboren op 8 mei 1929 in Heerenveen. Hij is verder opgegroeid in Witte Paarden, vlakbij Steenwijk. Coba van der Laan-Coenrades is geboren in Noordwolde en is daar ook verder opgegroeid. 

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet op een sporttoernooi in Frederiksoord in de zomer van 1947. Ze kregen verkering, maar na een paar jaar werd Bjintse voor twee jaar uitgezonden naar Indonesië, voor het handhaven van Orde en Vrede. Coba heeft op haar grote liefde gewacht totdat hij terugkwam. In 1954 is het echtpaar getrouwd. 

Tot het huwelijk heeft mevrouw bij een kruidenier gewerkt. Toen Bjintse terugkwam uit Indonesië werd hij timmerman. Vervolgens heeft hij een avondstudie gevolgd en werd hij uitvoerder in de bouw. Na het huwelijk heeft het echtpaar samen een leven opgebouwd in Willemsoord. Ze kregen twee kinderen, Wiesje en Ger. Inmiddels zijn ze een schoonzoon, schoondochter, vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen rijker. 

Doordat Bjintse uitvoerder werd, moest het gezin verhuizen naar Zwolle, waar ze altijd met veel plezier hebben gewoond. Het echtpaar heeft in hun leven veel genoten van bijvoorbeeld de mooie reizen die ze gemaakt hebben. Ze hebben veel landen bezocht. 

In 2007 zijn ze verhuisd naar een aanleunwoning bij woonzorgcentrum De Havezate. Dit vanwege de visuele handicap van mevrouw. In 2009 zijn ze binnen De Havezate verhuisd naar een prachtig nieuw appartement. Helaas neemt de gezondheid van het echtpaar de laatste jaren af, maar ze blijven positief. Ze proberen nog zoveel mogelijk mee te doen met activiteiten en ze genieten nog elke dag van elkaar en van de kleine dingen in het leven.


Het echtpaar van der Laan – Coenrades is 70 jaar getrouwd. Locoburgemeester Dorrit de Jong was op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren

Gerard Meijeringh

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen gisteren
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen gisteren
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30
Afbeelding
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Nieuws Ingezonden 17 mei, 09:10