Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Voorjaarseditie van de Zwolse Klimaatdag op 1 juni:

Algemeen

ZWOLLE - Op zaterdag 1 juni kleurt Zwolle weer groen tijdens de voorjaarseditie van de ZwolseKlimaatdag. Tijdens deze dag zijn er allerlei duurzame activiteiten.

De Zwolse Klimaatdag draait om ontmoeten, inspireren, verbinden en samen aan de slag voor een groener Zwolle. Na een succesvolle najaarseditie op 4 november, staat deze voorjaarseditie in het teken van groene activiteiten door de hele stad. Van 10.00 tot 15.30 uur zijn er allerlei workshops, tours en rondleidingen. Ontdek bijvoorbeeld hoe je meer bloemen in de straat krijgt, maak een fietstocht langs lokale boerderijen voor verse streekproducten of maak pesto van onkruid. Kom erachter hoe je aan plantjes zonder gif komt, bezoek het huis van Molletje met de kinderen, pluk je eigen thee of bewonder tuinen die omgetoverd zijn tot een paradijs voor insecten.

Park de Nooterhof is het bruisende middelpunt van de Klimaatdag, waar veel van deze activiteiten plaatsvinden. Vanaf 16.00 wordt de Zwolse Klimaatdag afgesloten met een borrel. De Zwolse Klimaatdag wordt georganiseerd door de Klimaatburgemeestersvan Zwolle: Ellen van Oost, Maartje van den Berg, Ahmet Akseki en Koos Wijbenga. “Kom en doe mee aan deze dag vol duurzame inspiratie,” zeggen ze. “Samen bouwen we aan een groenere toekomst voor Zwolle.”

Meer informatie en een volledig overzicht van de activiteiten: https://klimaatburgemeesterzwolle.nl/klimaatdag/

Gerard Meijeringh

Bram van Polen op de schouders van de trouwe supporters.
Nog een keer alles en allemaal voor Bram van Polen Sport 18 uur geleden
Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18