Afbeelding
Foto: Aangeleverd

ArtEZ scoort goed Keuzegids hbo 2024: Heel veel Topopleidingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Bijna alle bacheloropleidingen van ArtEZ University of the Arts in Zwolle zijn benoemd tot Topopleiding 2024. Dit werd vandaag bekend gemaakt in de onafhankelijke Keuzegids hbo 2024. Opleidingen met een score van 75 punten of hoger mogen het predicaat Topopleiding 2024 voeren. In totaal dragen nu 27 opleidingen van de ArtEZ University of the Arts in Zwolle, Arnhem en Enschede en Zwolle het predicaat Topopleiding.

Nu ook alle Zwolse opleidingen vormgeving aan de Academie voor Art & Design Zwolle Ć©n alle muziekopleidingen aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle zijn toegetreden tot de lijst met Topopleidingen, hebben bijna alle bacheloropleidingen van de academies van ArtEZ in Zwolle het predicaat Topopleiding. Bovendien zijn de vormgevingsbachelors bij ArtEZ in zowel Arnhem als Zwolle het hoogst beoordeeld van alle vormgevingsbachelors bij kunsthogescholen in Nederland.
Proces van jarenVolgens Maarten Bremer, lid College van Bestuur ArtEZ, zijn de studenten van ArtEZ een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van het onderwijs: ā€œWe hechten veel waarde aan hun tevredenheid met ons onderwijs. De score in de Keuzegids hbo komt deels tot stand met behulp van de resultaten van de Nationale Studenten EnquĆŖte. Het is daarom erg mooi om te zien dat inmiddels bijna al onze bacheloropleidingen het predicaat Topopleiding mogen dragen. Dat is echt heel bijzonder. Deze groei is een resultaat van een proces van jaren; het resultaat van de toewijding waarmee docenten en andere onderwijsmedewerkers onze opleidingen vormgeven en blijven verbeteren. Voor en met onze studenten. Dat blijven ze doen. Deze predicaten zijn daarbij een geweldige motivatie.ā€
27 Topopleidingen De 13 bacheloropleidingen van ArtEZ die volgens de Keuzegids hbo 2023 ook al tot de besten van Nederland behoorden, en in 2024 nog steeds: Toneelschool, Artisteducator in Theater, Dance Artist, Artisteducator in Dans, Artisteducator in Theater & Media, MediaMusic, Popacademie, Muziektherapie, Muziektheater, Jazz & Pop Arnhem, Docent Muziek Enschede, Docent Muziek Zwolle en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Arnhem. De 14 nieuwkomers in 2024 zijn: Klassieke Muziek en Jazz & Pop Zwolle, Composition for Film and Theatre, BEAR Fine Art, Creative Writing, Design Art Technology, Fashion Design, Product Design, Graphic Design Arnhem, Animation Design, Comic Design, Illustration Design, Interieurarchitectuur en Graphic Design Zwolle. Deze bachelors dragen allemaal het kwaliteitszegel ā€˜Topopleiding 2024ā€™.
De Keuzegids hbo 2024 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Deze gids komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studenttevredenheid.
Het C.H.O.I. gebruikt informatie uit betrouwbare bronnen zoals de Nationale Studenten EnquĆŖte onder ruim 286.000 studenten, arbeidsmarktcijfers van het Researchcentrum voor Onderzoek en Arbeidsmarkt (ROA) en studiesuccescijfers van de Vereniging Hogescholen.?
De Keuzegids bevat studiebeschrijvingen, kwaliteitsoordelen van studenten en informatie over toelatingseisen, arbeidsmarktgegevens en studentenaantallen. In 2024 verschijnt de nieuwe uitgave van de Keuzegids masters. Alle praktische informatie over de Keuzegids hbo staat op de website van Keuzegids.

Gerard Meijeringh

Wethouder Van Willigen: "Ouders en kinderen worden zo sneller geholpen en hoeven niet door diverse hulpverleners te worden gezien."
Zwolse Proeftuin Samenspel in de wijk sluit beter aan bij jeugdhulpvragen van gezinnen en leidt tot meer maatwerk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Hier geen fietsen plaatsen, we spuiten hem blauw Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Fietsen voor het goede doe Algemeen 20 uur geleden