Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Cibap graduates toont prachtige examenwerken in de Zwolse Spoorzone

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Cibap Graduates?trekt ook dit jaar de Zwolse Spoorzone in. De eindexamenexpositie van de vakschool voor vormgeving is van 30 juni tot en met 9 juli te zien in Perron038 en toont heel divers werk van zo’n tachtig studenten. Van een salontafel gebaseerd op een Gieterse punter, tot een ADHD-guide, een eigen t-shirt collectie, een kast gemaakt van papierklei en een posterserie die de aspecten van het leven belicht waar we allemaal weleens mee worstelen.

De examenwerken die in Perron038 te zien zijn, vormen voor de student het pronkstuk van hun portfolio. Het ultieme ‘visitekaartje’ na vier jaar vakschool voor vormgeving. De stukken die worden getoond bestaan uit zowel toegepaste vormgeving als autonoom werk. Het toegepaste werk wordt gemaakt tijdens de proeve (van bekwaamheid), vanuit een beroepsgerichte casus. Het autonome werk (ProYou) komt voort uit experimenteren met materialen en technieken, met als uitganspunt bijvoorbeeld maatschappij, duurzaamheid, commercie, een persoonlijk verhaal, etc. Van Cibap graduates student Hannah Biesaart staat het werk in de PROTO tentoonstelling in Academiehuis de Grote Kerk: hier staat werk van verschillende scholen en opleidingen gepresenteerd.

Cibap Graduates maakt deel uit van PROTO: het jaarlijkse art & design event van de regio Zwolle dat zich ook dit jaar bevindt in de volop in ontwikkeling zijnde Spoorzone. Perron038 is dé plek voor de innovatieve maakindustrie. Gespecialiseerde bedrijven en studenten van vele opleidingen werken er samen aan technologische innovatie. De expositie van Cibap examenwerk biedt een unieke kans om er eens een kijkje te nemen en ook meer van de Spoorzone te ontdekken.

Gerard Meijeringh

Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30