Wouter Pappot gaat voor de actie tegen Dieze West.
Wouter Pappot gaat voor de actie tegen Dieze West. Foto: Pedro Sluiter

ZAC’er Wouter Pappot vindt zijn doel in veel scorend team

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 23, Wouter Pappot (20) van ZAC.

(door Erik Riemens)

Zaterdag speelden jullie de derby tegen Dieze West (1-1). Hoe kijk je terug op dat duel?

“Ik vond ons in vooral het begin van de wedstrijd wel de betere ploeg. Ook zaten we goed in de duels. Alleen konden we de druk er wat lastig ophouden, wel kwamen we halverwege de eerste helft op voorsprong. Na rust zakten we wat meer in, moesten wij ook wat terug en wisten zij uiteindelijk nog te scoren.”

Jullie zijn inmiddels geen koploper meer, maar kunnen wel tevreden zijn over het seizoen tot nu toe toch?

“In de eerste seizoenshelft ging echt heel goed en stonden we zelfs vijf punten los. Omdat we best wel veel geblesseerden hebben, moeten sommige spelers nu op andere posities staan. Maar ons doel blijft hetzelfde. We willen terug naar de tweede klasse. Het liefst door kampioen te worden, anders via de nacompetitie. Promotie is echt ons streven.”

Hoe zag je loopbaan er tot nu toe uit?

“Dit is mijn tweede jaar bij het eerste elftal. Ik ben ooit begonnen bij SVI, heb daar twee seizoenen gespeeld en ben in de E’tjes bij ZAC gekomen.”

Wat ben je voor een type voetballer en wat zijn je plus- en minpunten?

“Ik begon ooit als middenvelder, de laatste jaren speel ik als buitenspeler. Ik ben rechts, sta ook aan de rechterkant, maar liever speel ik aan de linkerkant, omdat ik dan met rechts naar binnen kan draaien. Ik ben wel redelijk technisch en wil de bal het liefste in de voet hebben. Verder ben ik niet heel snel, maar kan ik ook wel diep gestuurd worden. Met mijn conditie zit het ook wel goed. Ik ben fysiek niet de sterkste, waar ik af en toe nog wel moeite mee heb, is het balvast houden met een man in de rug. Dat kan nog wel beter.”

Je staat nu op vijf treffers, tevreden mee?

“Jawel, maar het hadden er wel meer kunnen en misschien ook wel moeten zijn. Ik scoorde mijn eerste twee goals uit tegen VSCO, de 2-1 tegen Hattem, die was wel belangrijk en onlangs maakte ik de 3-1, ook weer tegen VSCO. Maar het mooie is dat onze verdedigers inmiddels ook een aantal keren gescoord hebben. Eigenlijk kan iedereen wel scoren bij ons.”

Tot slot, hoe bekend ben je met de Salverda Topscorers Trofee?

“Ik heb er wel van gehoord, maar ik volg het niet echt. Af en toe bekijk ik het klassement weleens en let ik wel hoe Dani van der Steege het doet, die ken ik goed.”