Natuurlijke smaakstoffen: wat zijn dat en hoe komen we eraan?
Nieuws IngezondenWat natuurlijke smaakstoffen zijn en hoe we daaraan komen, komt dr. Jules Beekwilder in Zwolle vertellen. Jules Beekwilder is Chief Technology Officer bij Isobionics, onderdeel van BASF.
Essentiële olie zijn natuurlijke smaakstoffen maar worden ook gebruikt voor cosmetica, parfums en huidbehandelingen. Meestal komt deze olie uit sinaasappelschillen of uit houtafval van de papierindustrie. Maar soms worden planten hiervoor speciaal gekweekt: akkermunt, lavendel en patchouli. En soms wordt hoogwaardige olie geperst uit speciale bomen zoals de Sandelhoutboom uit India en de Candeiaboom uit Brazilië. Deze bomen worden met uitsterven bedreigd door illegale houtkap. Tegenwoordig probeert men deze belangrijke olie in het laboratorium te maken zodat ze duurzaam zijn en een veel kleinere ecologische voetafdruk hebben.
De lezing vindt plaats op
donderdag 23 mei 2024 om 19:30 uur
in de zaal van het Polymer Science Park, Ceintuurbaan 15, 8022 AW Zwolle. Een routebeschrijving is te vinden op http://polymersciencepark.nl/het-polymer-science-park/contact/. Neem i.p.v. de eerste deur aan de rechterzijde, de laatste deur voor de toegang tot de collegezaal. Iedereen is welkom. Entree en koffie met een koekje zijn gratis.