Het Diederik Steunenberg Toernooi kende zaterdag ook weer het Rond de tafelspel.
Het Diederik Steunenberg Toernooi kende zaterdag ook weer het Rond de tafelspel. Foto: Pedro Sluiter

Plezier en sportiviteit bepalen tafeltennistoernooi

Sport

TAFELTENNIS - Buiten was het meer dan twintig graden en ook in de sporthal van Zwolle Zuid liep het kwik zaterdag hoog op. De deelnemende tafeltennissers aan het Diederik Steunenberg Toernooi konden niettemin terugkijken op een leuke dag, met veel wedstrijden en rond het middaguur zoals altijd het grote Rond de tafelspel.

Het is voor de tafeltennissende jeugd jaarlijks één van de leukste toernooien. Dit jaar alweer voor de twaalfde keer georganiseerd door Tafeltennis Zwolle. Plezier en sportiviteit staan voorop en aan hun persoonlijke rating, die van belang is bij competitiewedstrijden en andere toernooien, hoeven de spelers even niet te denken. “Het gaat hier puur om het spelplezier en iedereen speelt veel wedstrijden. Zeker voor de jongste kinderen is dat heel leuk”, aldus één van de aanwezige coaches. Met ruim honderd aanmeldingen - iets meer dan vorig jaar - groeit het toernooi nog steeds en is het inmiddels één van de grootste jeugdtoernooien van tafeltennissend Nederland.
De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagd toernooi, dat is ontstaan ter herinnering aan jeugdlid Diederik Steunenberg. Hij overleed in 2008 plotseling en werd slechts twaalf jaar. “Het is mooi dat veel begeleiders die meekomen het verhaal van Diederik nog steeds kennen”, concludeerde wedstrijdsecretaris Han Oldenburg.

Uitslagen

Categorie A:
1. Roos Veen (Buitenpost)
2. Ilse van der Ploeg (Buitenpost)

Categorie B:
1. Sem Slagter (Smash’70)
2. Lukas Pekel (Dedemsvaart)

Categorie C:
1. Ties Nijenhuis (de Veluwe)
2. Tobias de Vos (de Veluwe)

Categorie D:
1. Gijs Harbers (Rijssen)
2. Nika van der Meulen
(Kampenion)

Categorie E:
1. Daan Nitert (Rijssen)
2. Daniel van der Meer (de Brug)

Rond de tafel

Categorie A/B:
1. Ilse van der Ploeg (Buitenpost)
2. Filippe van den Heuvel (TTeam)