Jelmer Bijvang is blij met de trofee voor de 'Beste Fietsmechanieker' van Nederland.
Jelmer Bijvang is blij met de trofee voor de 'Beste Fietsmechanieker' van Nederland. Foto: Aangeleverd

Jelmer Bijvang van Scholten Fietsgoed is de ā€˜Beste Fietsmechaniekerā€™ van Nederland

Algemeen

Onlangs was het kampioenschap ā€˜Beste Fietsmechaniekerā€™ bij Shimano Benelux in Nunspeet. Uit alle inschrijvingen is er een voorselectie gemaakt, waarna tien mechaniekers samen in een dag, vijf verschillende reparaties, storingen en afstellingen moeten regelen. De mechanieker met de beste  oplossingen en afstellingen en de snelste tijd neer zet, mag zich de Beste Mechanieker van Nederland noemen. Dit jaar was dat Jelmer Bijvang van Tweewielerspecialist Scholten Fietsgoed in Zwolle.

Dat Jelmer deze plek veroverde, verbaast de mensen bij Scholten Fietsgoed helemaal niet. Al jaren is Jelmer een uitzonderlijk talent als fietsmonteur, de klanten van Scholten Fietsgoed kunnen dat bevestigen. Jelmer is dƩ specialist die je zoekt voor je onderhoudsbeurten, afstelling en storingen van je Speedpedelec, racefiets of mountainbike.

Naast zijn werkzaamheden bij Scholten Fietsgoed is Jelmer in 2016 meegeweest als mechanieker van de baanploeg op de Olympische Spelen in Rio. Zo heeft hij onder andere regelmatig de fietsen afgesteld van de Zwolse Kampioen Kirsten Wild, zowel tijdens de baankampioenschappen als in Zwolle zelf.

Dit jaar jaar gaat hij mee met de Paralympics in Parijs en is hij met deze crew ook al weggeweest voor de Wereldkampioenschappen in Rio.

Een prachtige achtergrond en kennis die hij ook gebruikt en deelt als leermeester en als collega. Zo blijft de kennis en kunde onder de monteurs van Scholten Fietsgoed erg hoog. In oktober van dit jaar gaat Jelmer door naar het Europees Kampioenschap Mechanieker. Scholten Fietsgoed gaat ervan uit dat hij ook daar weer als Ć©Ć©n van de besten uit de strijd komt.

Gerard Meijeringh