Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik. Foto: Pedro Sluiter

Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven

Algemeen

WINDESHEIM - Bij de Molen in Windesheim is vrijdagmorgen de fietsstraat naast de N337 officieel geopend. Wethouder Gerdien Rots en gedeputeerde Martijn Dadema namen per fiets de nieuwe fietsstraat in gebruik.  

Begin november werd begonnen om de parallelweg van de Wijheseweg (N337) om te toveren in de fietsstraat. Begin maart waren de werkzaamheden afgerond. Bij de nieuwe fietsstraat is de auto te gast en geldt een maximaal snelheid van 60 kilometer per uur. 

Rolf van Tooren van Plaatselijk Belang Windesheim was echter kritisch. Hij legde nadruk op het ā€˜gevaarlijke kruispuntā€™ even verderop. Volgens hem is het gevaarlijk om vanuit Windesheim via het kruispunt op de fietsstraat te komen. ā€œ25 jaar geleden zijn ze al begonnen in Windeheim om hier aandacht voor te vragen. Ik zit nu zes jaar bij Plaatselijk Belang Windesheim en ben er ook al zes jaar mee bezig, maar er is niets veranderd. En vaak gaat het net goedā€, aldus Van Tooren, die pleit voor een snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur. 

Peter Buter van Veilig Verkeer Nederland vindt dat de snelheid op de fietsstraat moet worden teruggebracht naar 30 kilometer. Ook hij is van mening dat er aandacht moet komen voor de eerder genoemde kruising. ā€œOp de lijst van gevaarlijke kruisingen in Overijssel staat deze kruising op plek 36. Dat zegt genoeg.ā€

Volgende week meer in Weekblad De Swollenaer

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 21 uur geleden