Klarinjo klarinetensemble Zwolle
Klarinjo klarinetensemble Zwolle Foto: Rick Kloeke

150 klarinetten laten zich horen tijdens Slotpresentatie klarinetdag

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op zaterdag 13 april wordt er een mega klarinetorkest gevormd van ruim 150 (amateur) klarinettisten. Zij spelen op alle zes verschillende types klarinet, van de kleine en hoge esklarinet tot de laagste, de contrabasklarinet. De slotpresentatie is om 18.30 uur in de Nieuwe Buitensociƫteit.

Naast het mega klarinetorkest werken mee: het voormalig Klarinetkwartet van de Koninklijke Luchtmacht, de Zwolse stadsdichter Bauke Vermaas en ā€˜special guestā€™, klarinettist AndrĆ© Kerver (voormalig solist van het Orkest van het Oosten).

Kaarten voor de slotpresentatie zijn te bestellen via www.klarinjo.nl en kosten10 euro. Aan de zaal kosten kaarten 12,50 euro. De prestentatie begint om 18.30 uur en duurt tot circa 20.00 uur.

Klarinetweekend in Zwolle

In de Zwolse Nieuwe Buitensociƫteit vindt in het weekend van 13 en 14 april 2024 een grootschalig Klarinetweekend plaats, gericht op klarinettisten van alle niveaus (amateur tot en met beroepsspeler). Uit alle hoeken van Nederland komen klarinetspelers van Zwolle om zich 1 of 2 dagen onder te dompelen in de wereld van de klarinet(muziek). Meer informatie: www.deklari.net.

Het weekend wordt georganiseerd vanwege het 25-jarig bestaan van tijdschrift de Klarinet, het enige Nederlandstalige vakblad voor klarinettisten. Het Zwolse klarinetensemble Klarinjo, dat dit jaar haar eerste lustrum viert, is de gastheer/vrouw tijdens het weekend.

Ad hoc klarinetorkest

Het ad hoc orkest werkt op zaterdag 13 april onder leiding van verschillende dirigenten aan meerdere stukken, die zij aan het begin van de avond, bij de slotpresentatie zullen laten horen. Aan de slotpresentatie wordt ook meegewerkt door het voormalig Klarinetkwartet van de Koninklijke Luchtmacht, zij staan garant voor een spectaculair en humoristisch optreden. Daarnaast is de Zwolse stadsdichter Bauke Vermaas aanwezig, zij heeft speciaal voor dit weekend een gedicht geschreven en zal tijdens de slotpresentatie samenwerken met special guest, klarinettist AndrƩ Kerver (voormalig solist van het Orkest van het Oosten). Kerver zal ook samen met het mega orkest optreden als solist een twee stukken van Eric Vloeimans.

Gerard Meijeringh

Wethouder Van Willigen: "Ouders en kinderen worden zo sneller geholpen en hoeven niet door diverse hulpverleners te worden gezien."
Zwolse Proeftuin Samenspel in de wijk sluit beter aan bij jeugdhulpvragen van gezinnen en leidt tot meer maatwerk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Hier geen fietsen plaatsen, we spuiten hem blauw Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Fietsen voor het goede doe Algemeen 20 uur geleden