Afbeelding
Foto: PNN

Verdachte van dodelijk schietincident Aa-landen blijft vastzitten

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ā€“ De 42-jarige man die woensdagmiddag na de dodelijke schietpartij op de parkeerplaats aan de Rijnlaan in Zwolle is aangehouden, blijft de komende veertien dagen vastzitten. Dat bepaalde de onderzoeksrechter vrijdag.

Woensdag rond 16.45 uur werd het slachtoffer doodgeschoten op een parkeerterrein bij een supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle. Op fotoā€™s van vlak na dat incident is te zien dat de auto van het slachtoffer geramd is door een zwarte Mercedes. In de voorruit zitten kogelgaten.

Zowel het Openbaar Ministerie als de rechtbank willen nog niet bevestigen dat de verdachte de 42-jarige kleermaker ƖzgĆ¼r M. is. Hij stond eerder dit jaar al voor de politierechter na het mishandelen op straat van hetzelfde slachtoffer. Die mishandeling zou, net als de dodelijke schietpartij, onderdeel zijn van een al langer slepende ruzie. De kledingreparatiezaak van de verdachte in de binnenstad was donderdag gesloten.

Beide personen kenden elkaar en de politie bevestigt dat aan het incident vermoedelijk een langdurig conflict ten grondslag lag. De politie zoekt mensen die meer weten over dat conflict. Ook zoekt ze meer getuigen van het incident. Over veertien dagen bepaalt de rechtbank opnieuw of de verdachte langer vast blijft zitten. Het Openbaar Ministerie meldde donderdag dat de verdachte voorlopig lopende het onderzoek in beperking zit. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

In het voorjaar wordt de eerste openbare rechtszitting verwacht in deze zaak. Dan wordt duidelijk waarvan de man precies wordt verdacht.

Gerard Meijeringh