Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Boogiewoogie in de Buitensociƫteit

Algemeen

ZWOLLE - De Vereniging De Buitensociƫteit organiseert elke derde zondag van de maand een muziekevenement. Zondag 17 maart is er weer een dergelijk muziekevenement. Dan komt Jeroen Sweers optreden, de geboren en getogen boogiewoogie-, jazz-, blues- en rock-and-roll-pianist.

Jeroen Sweers studeerde in Zwolle cum laude af aan het conservatorium. Al tijdens zijn studie speelde Sweers in theatershow The Grand Piano Boogie Train, samen met boogiewoogiegrootheid Jaap Dekker. 

Sweers startte op enig moment zijn eigen Jeroen-Sweers-boogiewoogieband en speelde daarmee op vele jazz- en blues festivals in binnen- en buitenland. In 2020 werd Sweers gevraagd om toetsen te komen spelen in de rockformatie Bƶkkers en met deze band stond Jeroen de afgelopen jaren band op grote festivals als de Zwarte Cross en Tuckerville. 

De aanwezigen zullen door deze pianovirtuoos worden meegenomen naar het Amerika van de jaren ā€˜30, ā€˜40 en ā€˜50 met onvervalste boogiewoogie, jazz, blues en rock ā€˜nā€™ roll. Het optreden begint om 15.00 uur. Belangstellenden worden verzocht om op tijd te komen, want er worden veel belangstellenden verwacht. Entree voor leden gratis, voor niet-leden 10 euro. 

Gerard Meijeringh