Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ad Pedagogisch Educatief Professional Hogeschool KPZ Topopleiding – Keuzegids 2024

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De associate degree-opleiding Pedagogisch Educatief Professional (ad PEP) van Hogeschool KPZ is dit jaar uitgeroepen tot topopleiding in de categorie onderwijs en opvoeding. De studenten zijn over alle aspecten zeer tevreden.

“Onze docenten hebben heel veel aandacht voor de student, waardoor er ruimte is voor diepgang in de gesprekken en de lesstof. Onze studenten werken heel veel in de praktijk waarvan we merken dat ze dit leuk vinden en het bij ze past. We merken dat studenten de lesdagen enorm waarderen. Ze vinden het fijn om op school te zijn door de prettige sfeer op de hogeschool en fijne samenwerking en sfeer onderling”, aldus Sandra Lugtenberg, Onderwijskundig leider PEP. 

“Alles wat je aandacht geeft groeit, veel persoonlijke aandacht is een succesfactor van ons onderwijs. Wij kennen onze studenten en zijn daardoor in staat om het individu te prikkelen.”

Kwaliteit Opleiding Leraar Basisonderwijs
De hbo-bachelor opleiding Leraar Basisonderwijs scoort op twee vlakken beter dan vorig jaar. Studenten van Hogeschool KPZ prijzen de sfeer bij de opleidingen en de deskundigheid van de docenten, zo blijkt uit de Keuzegids hbo 2024. Leo Breukel, voorzitter College van Bestuur van Hogeschool KPZ is tevreden. “We laten zien dat we een constante kwaliteit bieden. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het vernieuwen van het curriculum van de bacheloropleiding, waardoor die kwaliteit alleen maar nog beter wordt.”

Keuzegids hbo
De Keuzegids hbo 2024 is een onafhankelijke gids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Het doel van de Keuzegids is relevante informatie verstrekken aan studiekiezers, waarmee ze tot afgewogen keuzes komen. Daarnaast geeft de Keuzegids inzicht in de arbeidsmarktperspectieven van opleidingen. Zie ook Keuzegids.nl.

Open avond

Op woensdagavond 15 november houdt Hogeschool KPZ een open avond en kunnen geïnteresseerde studenten kennismaken met de verschillende opleidingen. Er zijn voorlichtingen over de opleidingen, maar er is ook volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan docenten, studenten en het team Onderwijs- en studentzaken. Ook zijn er rondleidingen en diverse workshops. Aanmelden via www.kpz.nl/open-avond

Gerard Meijeringh