Cherise Berghorst legt ondanks veel tegenstand aan voor een schot.
Cherise Berghorst legt ondanks veel tegenstand aan voor een schot. Foto: Frank van Hienen

Dames HV Zwolle zetten vol in op handhaving

· leestijd 1 minuut Sport

HANDBAL - Het is nog niet bepaald het seizoen van HV Zwolle. Na jarenlang in de subtop van de hoofdklasse te hebben gespeeld, staan de Zwolse handbaldames nu laatste met maar twee zeges in dertien duels. Routinier Cherise Berghorst weet waar het aan ligt, maar belangrijker nog: volgens haar gaat HV Zwolle zich handhaven. “We doen echt niet onder voor de andere ploegen.”

(door Erik Riemens)

Zondagmiddag verloor HV Zwolle thuis van Nieuw Heeten. In de WRZV hallen werd het 21-26. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd en keken al snel tegen een forse achterstand aan. Dat wisten we op een gegeven moment terug te brengen naar een verschil van twee in hun voordeel. Alleen kwamen we maar niet écht in de flow”, aldus de 27-jarige Zwolse.

Kwartje

Het betekent wel dat HV Zwolle nog steeds steevast onderaan staat in de hoofdklasse. Tot nu toe werd maar tweemaal gewonnen. In oktober thuis tegen Actief en in de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, uit tegen VAKO. En dat was een belangrijke winstpartij, want die ploeg staat een plekje boven de formatie van trainer Lambert Bouman.
“We zitten er iedere keer heel dichtbij, dat merk je ook in de wedstrijden. Maar op de een of andere manier is het steeds net niet en valt het kwartje dan toch de verkeerde kant op.”

“Hoe dat komt? We hebben een heel nieuw team. Een aantal speelsters is gestopt en een aantal meiden uit de A’s  is erbij gekomen. We zijn echt nog aan het bouwen, bovendien hebben we een aantal blessures en daardoor dus ook niet een heel ruime selectie.”

Degradatie

Berghorst, haar teamgenoten en de staf van HV Zwolle zijn niettemin vol vertrouwen in de goede afloop. De komende weken zijn van groot belang, Zondag komt Navique, de nummer negen naar Zwolle, een week later speelt HV Zwolle de uitwedstrijd tegen Actief, de huidige nummer tien. Er zijn nog negen duels te spelen. “Degradatie zou echt heel jammer zijn. Wat wij nu moeten doen is er volle bak voor gaan en punten pakken, want nogmaals we doen echt niet onder voor de andere ploegen.”

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18