<< Ga terug

Zwolle IT City groot succes

Zwolle IT City groot succes

Zwolle - Zwolle IT City is nu 3 maanden onderweg om van Zwolle de ‘IT hoofdstad’ van Nederland te maken en met succes! De eerste nieuwe partner is een feit, de eerste vacatureplaatsing én de eerste stage- en afstudeeropdrachten zijn vervuld via het platform!

Zwolle IT City is een initiatief van meerdere Zwolse IT bedrijven ter promotie van de regio en om afstudeerders en werkzoekenden binnen de IT kennis te laten maken met de vele innovatieve IT bedrijven welke in Zwolle en omgeving gehuisvest zijn. Zwolle IT City is het platform voor zowel werkzoekenden als werkgevers binnen de IT; via één site zien werkzoekenden en studenten vele tientallen vacatures, stage- en afstudeeropdrachten. Voor werkgevers omdat ze zonder tussenkomst van dure recruitmentbureaus rechtstreeks in contact komen met geschikte kandidaten.

De site Zwolle IT City is veel meer dan enkel een vacaturesite, het is een ideële stichting die laat zien wat voor moois Zwolle nog meer te bieden heeft zoals de mooie omgeving, betaalbare woningen en de vele evenementen. Zwolle IT City kan dan ook rekenen op de warme ondersteuning van vele externe partijen zoals de gemeente Zwolle en het onderwijs. Om de bovengemiddelde economische groeicijfers vast te kunnen houden is het voor de Gemeente Zwolle belangrijk om hoogopgeleide medewerkers aan te trekken en te behouden voor de regio, het Windesheim ziet dat afstudeerders die voor de regio kiezen het hier meer naar hun zin hebben en gemiddeld genomen langer in het vak blijven waarvoor ze zijn opgeleid.


In januari is het platform Zwolle IT City door wethouder Economische Zaken en Loco Burgermeester René de Heer feestelijk gelanceerd op het Windesheim in Zwolle. Na deze opening hebben de 8 founding partners hard gewerkt om verder vorm te geven aan het platform en met succes! Zo heeft Zwolle IT City de eerste officiële nieuwe partner mogen verwelkomen (Venture Group BV) en hebben de eerste matches via het platform plaatsgevonden. De eerste kandidaat is door Zwolle IT City in het zonnetje gezet en kreeg een gratis hotelovernachting bij Pillows in Zwolle overhandigd. Dit alles is het begin van nog veel meer, want er zijn grootse plannen! Afgelopen donderdag is er een bijeenkomst georganiseerd, waarbij nieuwe geïnteresseerde IT organisaties werden geïnformeerd over de achtergrond, mogelijkheden en toekomstplannen. Met zoveel mogelijk organisaties wil Zwolle IT City een totaal portal aan informatie op IT gebied in Zwolle bieden, waarbij vertrouwen, elkaar gunnen en samenwerking centraal staat! Kijk voor meer informatie of voor actuele vacatures en stageopdrachten op www.zwolleitcity.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo