De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Terra Nautic voorziet zonnig recreatieseizoen

Terra Nautic voorziet zonnig recreatieseizoen
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

Eric Dyjers van watersportcentrum Terra Nautic heeft zichtbaar zin in het nieuwe zomerseizoen. Met een grote glimlach rijdt hij over het frisgroene kampeerterrein en de jachthaven aan de Overijsselse Vecht.

Terra Nautic omvat een watersportwinkel, een camping en een jachthaven. Voor wie even moet zoeken: het ligt aan de noordkant van de A28, even na Berkum vanuit de stad gezien. “Vroeger heette dit het Vechtstrand en kwamen Zwollenaren hier om te zwemmen”, memoreert hij. “Velen noemen het nog steeds zo, maar dagrecreatie hebben we hier niet meer. De camping is nu verblijfsrecreatie. In onze watersportwinkel verkopen we boten. Daarin zien we dit voorjaar een enorme toename. Ook zijn we leverancier van Yamaha buitenboordmotoren. Reparaties doen we voor alle merken.”

Dyjers zegt evenveel te genieten van zijn watersportcentrum als op de eerste dag in 1991. “Mijn opa kocht dit terrein in 1938 als visstek. Hij overleed in 1948 waarna mijn oma het overnam. Zij begon in 1952 met tentjes. We hebben nu verschillende velden voor kort verblijf, seizoensplekken en een boomgaard. We zijn continu bezig het centrum up-to-date te houden. Zo hebben we vorig jaar de steigers vernieuwd en vervangen we momenteel de stacaravans door chalets.”

Terra Nautic

Vechtdijk 1

8035 PA Zwolle

(0529) 42 71 71

www.terranautic.nl