De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Salland Motoren is terug van geweest

Salland Motoren is terug van geweest
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, luidt een bekend gezegde. Dat geldt zeker voor Hans de Jong die per 1 juli terug in Zwolle is met Salland Motoren.

Veel motorrijders kennen hem nog in de periode dat hij met de zaak dealer was van merken als Triumph, Piaggio en Vespa. Nu gooit hij het over een andere boeg. “Ik had geluk dat ik mijn oude ruimte weer terug kon huren. Zelfs het bord Salland Motoren hangt er nog”, zegt hij met een brede glimlach. “Ik heb nu geen dealerschap meer en doe alleen onderhoud, reparaties en verbouw van motoren. Ik houd geen voorraden motorfietsen aan en verkoop ook geen kleding.” Deze aspecten maken het voor De Jong mogelijk om tegen een lager uurtarief te werken dan veel van zijn concurrenten.

Waar hij bij uitstek veel kennis heeft over Triumph en Harley Davidson – ‘ik heb daar ook een kleine kring’ – kunnen motorrijders met alle merken bij hem terecht. De Jong: “Alle daarvoor vereiste apparatuur staat klaar. Onderdelen vormen eveneens geen belemmering; die zijn binnen enkele dagen binnen.” Binnenkort biedt hij ook een haal- en brengservice aan.

Momenteel is het de tijd voor de vakantiebeurten en komend winter biedt De Jong ook winterstalling aan. Met Salland Motoren heeft De Jong zijn passie terug. “Het is het technische, maar vooral ook het contact met de klanten wat me zo aanspreekt: eerlijk zaken doen en klanten niet financieel uitkleden.” Aangezien hij niet altijd in de werkplaats aanwezig is, is het handig om eerst telefonisch een afspraak te maken. Dat kan ook voor ’s avonds.

Salland Motoren

Rudolf Dieselstraat 1a

8013 NJ Zwolle

06-489 39 216