<< Ga terug

Najaar 2019: stormachtig, met kansen en risico’s

Najaar 2019: stormachtig, met kansen en risico’s

Stilte voor de storm is het gezegde dat het best past bij het thema ‘najaar’ in HRM-land. Vol geruis naar nieuwe wetgeving per 1 januari 2020. Dit najaar gebruiken wij om kansen en risico’s te signaleren bij onze klanten en hen te helpen hun organisaties voor 1 januari 2020 klaar te stomen voor het nieuwe jaar. Een intensieve, maar ook zeer dankbare klus.

Risico’s
Risicovol is het werken met oproepkrachten. Door veranderende regelgeving wordt dit aanzienlijk duurder. Een forse stijging van de kostprijs van een werknemer is dus niet ondenkbaar. Wij wijzen ondernemers hierop, maken berekeningen en denken mee in alternatieven. Maar niet alleen financiële aspecten verdienen aandacht. Wist u bijvoorbeeld dat de oproeptermijn vanaf 1 januari aanstaande ten minste 4 dagen moet bedragen? En dat u bij het afzeggen van een oproep binnen deze 4 dagen, toch het loon verschuldigd bent? Een ingrijpende wijziging, die tijdige aanpassing van uw werkprocessen vereist.

Kansen
Uiteraard staren wij ons niet blind op strengere regels voor oproepkrachten, transitievergoedingen en sociale premies. Wij zien ook kansen, bijvoorbeeld in de nieuwe ketenbepaling, die regelt dat u langere tijdelijke contracten kunt aanbieden
voordat u een vaste arbeidsrelatie dient aan te gaan.

Maar dat is niet alles
En dan hebben we het nog niet eens gehad over premies voor verplichte aanvullende WW-rechten, veranderingen op de loonstrook en de opkomst van scholingsbudgetten. Stormachtige tijden, met kansen en risico’s. Onze adviseurs helpen u zonder kleerscheuren naar 1 januari 2020. Ook goed voorbereid het nieuwe jaar in? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op. Onze HRM Consultants of salarisadviseurs zijn u graag van dienst.


Brouwers Accountants & Accountants
Vestigingen in Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Genemuiden & Deventer
038 851 52 00, info@brouwers.nl, www.brouwers.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo