De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Mijn beperking is bijzaak! Ik ben gewoon een van de hardwerkende collega’s!

Mijn beperking is bijzaak! Ik ben gewoon een van de hardwerkende collega’s!
Redactie: Zakelijke redactie

In 2012 heb ik mijn studie psychologie afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Er was toen weinig werk als psycholoog en ik dacht ja, wat ga ik nu doen? Ga ik wachten op mijn droombaan of ga ik gewoon lekker aan het werk? Aangezien ik een aanpakker ben, koos ik voor het laatste.

Na mijn eerste werkervaring als administratief medewerker bij een ander bedrijf, kwam ik bij Wajong Talenten terecht. Ook hier begon ik als administratief medewerker. Ik wilde echter heel graag aan de slag als jobcoach, het vak van jobcoach ligt namelijk mooi in het verlengde van mijn studie. Dat zag ik dus helemaal zitten! Helaas bleek een functie als jobcoach voor mij niet haalbaar. Door mijn lichamelijke beperking ben ik niet mobiel en dat is als jobcoach toch echt nodig. Natuurlijk was dat jammer, maar ik heb de keus gemaakt om bij Wajong Talenten verder te gaan in een ondersteunende functie en werk nu met veel plezier in de backoffice. Ik ben bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het uitzetten van de vacatures, het matchen van kandidaten op vacatures en het verwerken van cv’s.

In de loop der jaren is Wajong Talenten gegroeid en is ook mijn functie uitgebreid. Het leukste van mijn functie vind ik de afwisseling tussen administratief werk en de ondersteuning van collega’s op het gebied van bijvoorbeeld wet – en regelgeving, of soms zelfs ICT. Het liefst help ik anderen een stap vooruit, dus dat komt goed uit in deze functie. Ik merk dat mijn ervaringsdeskundigheid als Wajonger erg goed van pas komt. Ik weet hoe moeilijk het is om een passende baan te vinden en weet dus ook goed wat onze kandidaten doormaken.

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat werk veel meer is dan een baan. Ik mag zijn wie ik ben, met al mijn kwaliteiten en mijn beperking is bijzaak. Collega’s zien mij niet als wajonger, maar als collega aan wie ze van alles kunnen vragen, dat voelt goed!. Ik ben dan ook blij met alle kansen die ik binnen het bedrijf heb gekregen en het vertrouwen dat mijn werkgever in me heeft! Afgelopen februari was ik 5 jaar in dienst en ik heb een vast contract. Ik ben dus gewoon een hardwerkende collega en o ja ik heb ook een Wajong-uitkering. Werken met een Wajong-uitkering, het kan!

Heb je een Wajong-uitkering en wil je graag aan het werk? Neem dan contact met Wajong Talenten via 038-4538600, of vacatures@wajongtalenten.nl. Wil je meer informatie bezoek dan de website www.wajongtalenten.nl.