De Swollenaer

Maandag, 25 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Mediation Praktijk Zwolle zoekt beste oplossing voor scheidende ouders en kind

Mediation Praktijk Zwolle zoekt beste oplossing voor scheidende ouders en kind
Redactie: BrugMedia

Als voormalig schoolleider kent Karen van der Toolen de voorbeelden van gescheiden ouders en wat dat doet met kinderen. Maar vooral ook het verschil tussen goed en minder goed scheiden. Dat de kinderen in elk geval niet de dupe mogen worden, houdt ze zich altijd voor nu ze zelf haar eigen Mediation Praktijk Zwolle (MPZ) runt.


Van der Toolen biedt onder meer een ‘begeleid online scheiden traject’. De voordelen hiervan zijn dat het snel en goedkoper is, maar voorwaarde is wel dat partijen het al grotendeels eens zijn. “Als er nog teveel emoties spelen en het echtpaar te weinig zicht heeft op de financiële en juridische consequenties dan raad ik aan om te kiezen voor een volledige begeleiding door mij als mediator.” Wat de beste manier is, blijkt dikwijls al tijdens een gratis kennismakingsgesprek. Belangrijk is, aldus de mediator, of er dus kinderen in het spel zijn. Is dat het geval, dan begint ze met het opstellen van een ouderschapsplan. En de rol van mediator mag dan niet die van psycholoog zijn, Van der Toolen vindt het belangrijk om de gevoelstemperatuur te peilen. In alle gevallen gaat het haar uiteindelijk om een goed convenant. “De afspraken die je maakt blijven vaak nog jaren bestaan als je samen kinderen hebt. Laat het dus gewoon goed regelen.” Karen van der Toolen is eigenaar van Mediation Praktijk Zwolle en werkt samen met de ScheidingsMakelaar.


www.mediationpraktijkzwolle.nl