De Swollenaer

Maandag, 6 april 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

Knigge Mediation: Scheiden bij een mediator hoeft niet duur te zijn

Knigge Mediation: Scheiden bij een mediator hoeft niet duur te zijn
Redactie: Zakelijke redactie

Een echtscheiding hoeft niet duur te zijn, toch bestaat dat vooroordeel bij veel mensen. Want ja, een advocaat of mediator dat kost wel een paar centen. Wist je dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn? Monique Knigge, echtscheidingsmediator uit Zwolle, legt uit hoe dat werkt.

Gesubsidieerde rechtsbijstand
“De overheid heeft gezorgd voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Er wordt bij een scheiding gekeken naar het inkomen en vermogen per persoon en dus niet bij elkaar opgeteld. Als er een minderjarig kind bij je woont, je hebt geen groot eigen vermogen en je eigen inkomen ligt onder de € 38.600 bruto, dan kom je hier al voor in aanmerking. Je betaalt dan slechts een kleine eigen bijdrage van maximaal 107 euro. Check dus altijd bij je mediator of je hier recht op hebt!”

Monique Knigge, familiemediator
“Als professionele en neutrale familiemediator kijk ik goed naar de wensen van u en uw partner. En als u samen kinderen hebt, wat in hun belang de beste afspraken zijn. Samen werken we aan afspraken en oplossingen waar u beiden achter kunt staan. We kijken goed naar wat de juridische, fiscale en fi nanciële consequenties van uw keuzes zijn. Zo kunt u met een goede start uw “nahuwelijk” in! Ik ben MfN Register- en familiemediator en ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand”.

Knigge Mediation
Maaslaan 65
8033 DS ZWOLLE
Mobiel: 06-282 059 47
E-mail: info@kniggemediation.nl
Website: www.kniggemediation.nl