De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Eerenstein Verf en Wand: ‘Meer ondernemers zouden 50-plussers in dienst moeten nemen’

Eerenstein Verf en Wand: ‘Meer ondernemers zouden 50-plussers in dienst moeten nemen’
Redactie: Zakelijke redactie

Eerenstein Verf & Wand heeft deze maand een aantal interessante acties met verfmerken en raamdecoratie. “De acties op raamdecoratie zijn mogelijk dankzij de inzet van Janneke Jansen. Zij is drie jaar geleden bij het team gekomen. Waar we heel bewust voor een 50-plusser hebben gekozen”, vertelt Daniël Eerenstein.

“Ik vind dat er een opbouw in het personeelsbestand moet zitten, zowel qua mannen en vrouwen als ook in leeftijd. Janneke is een bekende van een collega. Ze wilde graag meer uren werken. We hebben haar aangenomen en het bevalt ontzettend goed. Mede door haar is het team in balans.”

Voorheen werkzaam in een lingeriewinkel had Janneke ervaring met stoffen, maar totaal niet met computers en autorijden deed ze niet graag. Eerenstein: “Ze brengt een hoop rust in mijn team dat uit mensen van 27 jaar tot midden veertig bestaat. Janneke heeft zich heel veel zaken eigen weten te maken. Ze is nu zelfs de enige die thuis met Home Office werkt en als we wat over raamdecoratie willen weten, vragen we haar. Zij is nu de specialist.”

Een oudere werknemer brengt levenservaring met zich mee en staat zelfverzekerder in de winkel. “Janneke heeft zelf de drive om zich in computergebruik en raamdecoratie te verdiepen. Ze heeft daartoe onder meer interne opleidingen bij leveranciers gevolgd. In iets meer dan een jaar heeft ze zich ontwikkeld tot specialist.”

Eerenstein weet niet wat ondernemers ervan weerhoudt om oudere werknemers aan te nemen. “Natuurlijk is iemand van zestien iets goedkoper, maar van een 50-plusser kan je ook meer verwachten. Vaak hebben ze ook een heel goede arbeidsmoraal. Ik word er in ieder geval enorm blij van.”

Zie voor de speciale acties van deze maand van Eerenstein Verf & Wand de advertentie in deze krant.

Eerenstein Verf & Wand
Vechtstraat 68
8021 AZ Zwolle
038 453 53 01
www.eerenstein.nl