De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Een Lieve Tandarts in Zwolle? Mondzorgcentrum Centrum Overtoom heeft ze

Een Lieve Tandarts in Zwolle? Mondzorgcentrum Centrum Overtoom heeft ze
Redactie: Erik-Jan Berends

Met Mondzorg Centrum Overtoom is sinds de zomer van 2018 een multidisciplinaire tandartspraktijk in Stadshagen gevestigd.

Met tandheelkunde, mondhygiëne, orthodontie en implantologie onder één dak wordt een patiënt minder snel naar een andere locatie doorverwezen en kunnen de behandelaars sneller en eenvoudiger met elkaar communiceren. Kortom, patiëntvriendelijk en efficiënt. Tevens is de praktijk gericht op kinderen en op mensen met angst voor de tandarts. Onder andere vanwege de persoonlijke benadering heeft Mondzorg Centrum Overtoom net als in 2018 ook in 2019 het certificaat van ‘De Lieve Tandarts’ ontvangen. Daarmee is de praktijk de enige praktijk in Zwolle met dit predicaat.

Binnen Mondzorg Centrum Overtoom staat preventie voorop. Het beleid van de praktijk is er op gericht om jong en oud, maar ook mensen met angst voor de tandarts hun leven lang een gezond gebit te bieden. Door een persoonlijke benadering, de patiënt goed op zijn/haar gemak te stellen en de wensen van de patiënten omtrent hun gebit zo goed mogelijk af te stemmen kan er een preventieve aanpak per patiënt worden gemaakt.

Ook heeft de praktijk een preventief plan voor kinderen opgezet. Met het project ‘Gewoon Gaaf’ heeft de praktijk een stappenplan per kind opgesteld dat elk kind leert zijn/haar gebit zo goed mogelijk te onderhouden. Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland blijkt dat deze methode kan leiden tot 70 procent minder gebitsaandoeningen. Omdat angst voor de tandarts vaak in de kindertijd ontstaat, zijn de teamleden gericht op een prettige omgang met kinderen.

Het Centrum neemt nog patiënten aan. Met gratis parkeergelegenheden en een prima openbaar vervoer aansluiting is de praktijk goed bereikbaar. Inschrijven kan zowel telefonisch via (038) 200 99 99 als via de website www.mondzorgcentrumovertoom.nl.