<< Ga terug

‘De impact van pesten blijft onverminderd groot’

‘De impact van pesten blijft onverminderd groot’

Duizenden scholen van het primair onderwijs en voortgezet onderwijs doen in de week van 23 tot en met 27 september mee aan de Landelijke Week tegen Pesten. Hiermee wordt een goede start gemaakt voor een fijne en veilige school: een belangrijk moment dat dit jaar in het teken staat van ‘wees een held met elkaar’. Op dinsdag 24 september geeft #welovesociety een gratis voorlichting voor ouders/verzorgers/professionals in Stadkamer Centrum in Zwolle over het herkennen en aanpakken van pesten. Op woensdag 25 september wordt deze avond herhaald in De Bibliotheek in Kampen.

“Het blijft verdrietig dat pesten nog altijd een groot probleem vormt”, zegt Sharien van Arendonk, trainer bij #welovesociety. “De impact van pesten blijft onverminderd groot en kan veel schade teweegbrengen. De tijd waarin we leven, maakt het er niet eenvoudiger op. In het online contact dat kinderen op steeds jongere leeftijd met elkaar hebben, gaat veel mis en ook cyberpesten vormt een groot probleem. Met onze voorlichtingen en trainingen bieden wij veel kinderen, jongeren, ouders, vrijwilligers en professionals om hen heen, een steun in de rug. We maken voor mensen het verschil, door ze te zien, door pesten bespreekbaar te maken en waar mogelijk te voorkomen en aan te pakken.”

Sharien van Arendonk van #welovesociety geeft een voorlichting over de achtergronden van pesten, het belang van een positief zelfbeeld en het hebben van voldoende zelfvertrouwen voor nu en in de toekomst, want ook op latere leeftijd is de impact van pesten nog merkbaar. Daarnaast biedt #welovesociety de door Stichting Omgaan met Pesten ontwikkelde Sta Sterk Methodiek trainingen en antipestprogramma’s aan. De training heeft in de afgelopen jaren laten zien dat zij zich onderscheidt van andere antipestmethodes en weerbaarheidstrainingen en is daarom opgenomen in de databank effectieve jeugdinterventies.

Na de herfstvakantie begint zowel in Zwolle als Kampen een nieuwe Sta Sterk training. #welovesociety biedt naast deze training ook voorlichtingen en trainingen aan voor het onderwijs, bedrijfsleven en de (semi) overheid rondom onder andere onderwerpen als discriminatie, online privacy en cyberpesten. #welovesociety confronteert mensen direct, waardoor positief gedrag wordt beïnvloed. Het doel: samen werken aan een maatschappij waarin iedereen met respect en waardering met elkaar om gaat.

De voorlichtingsavonden over pesten zijn bedoeld om ouders/verzorgers/professionals te informeren over de achtergronden van pesten, het signaleren van pesten en wat je er aan kunt doen. De voorlichtingen beginnen zowel op 24 september in Stadkamer Centrum in Zwolle als op 25 september in de bibliotheek in Kampen om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur.

Aanmelden kan tot uiterlijk 22 september via de website www.welovesociety.nl/aanmelden.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo