<< Ga terug

Corsokoorts stijgt in Vollenhove

Corsokoorts stijgt in Vollenhove
Foto: Marieke Tromp

VOLLENHOVE - De ‘Corsokoorts’ stijgt deze week tot een hoogtepunt in Vollenhove. Zaterdag 24 augustus vindt het jaarlijkse Bloemencorso plaats. Op deze dag rijden er huizenhoge dahliakunstwerken door de straten. “Het belooft opnieuw een groots spektakel te worden bij het Kindercorso om 10.00 uur, het Middagcorso om 14.00 uur en het Avondcorso om 20.30 uur”, aldus de organisatie.

Dit jaar rijden er elf praalwagens rond. Op, in, voor, achter of naast de rijdende kunstwerken zorgen uitgedoste figuranten voor toneelspel. Corso Vollenhove staat bovendien bekend als muzikaal festijn. Zo is Nederlands kampioen Jong Pasveer te zien bij het Kindercorso en bij de Bandshow rond 16.45 uur. Vanuit België komt het internationaal bekende percussie-ensemble DrumSpirit weer naar Vollenhove. Ook aan het Voorprogramma, dat start om 13.00 uur en 19.30 uur, doen grote namen uit de wereld van de dweilorkesten en bands mee. Ondertussen kan er de hele dag worden genoten van eten en drinken bij het foodtruckfestival ‘Food & Flowers On Wheels’.

De wagenbouwgroepen strijden om de Ereprijs, Verlichtingsprijs, Publieksprijs, Wagenbouwersprijs, Figuratieprijs en de nieuwe Innovatieprijs.

Dit jaar doen veertien groepjes mee aan het Kindercorso, plus meerdere jeugdkorpsen. De kinderen gaan verkleed en maken zelf bloemenwagentjes. Voorheen ging de optocht alleen door de binnenstad over een kleiner parcours, maar door het groeiend aantal deelnemers past dit niet meer. Zaterdag gaat het Kindercorso daarom rond over hetzelfde parcours als het grote Corso. Er wordt één ronde gelopen in tegengestelde richting. De start is bij de tribunes, welke ’s ochtends gratis zijn, waarna de deelnemers de binnenstad ingaan bij de Doelenstraat. Voor het eerst deelt de organisatie een folder uit op het parcours en bij de ingangen, met het programma voor de ochtend. In totaal doen er zo’n vijfhonderd kinderen mee aan de optocht.

Zaterdag van 8.00 tot en 22.00 uur is het parcours niet bereikbaar voor auto’s of fietsers. Parkeren kan gratis bij Royal Huisman en industrieterrein de Schaarkampen. Parkeerplaatsen voor invaliden zijn te vinden bij de Haven en aan De Weyert bij de bushalte Hubo/Drok. De parkeerplaatsen worden duidelijk aangegeven op de toegangswegen.

Meer informatie over de prijzen en de deelnemende groepen staat in het Programmaboek voor 2019, gratis verkrijgbaar bij de verkooppunten en tijdens het Corso bij de kassa’s. Het Corso is onderdeel van de feestweek. Meer info daarover, en over het kopen van Corsotickets, op website: www.corso-vollenhove.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo