De Swollenaer

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Bepaalt jouw buik wat je vandaag kunt doen?

Bepaalt jouw buik wat je vandaag kunt doen?
Redactie: Zakelijke redactie

Weet jij al waar het volgende toilet is? Moet deze altijd in de buurt zijn? Draag je verschoning bij je voor het geval dat?

Volgens Jeroen le Duc en Roelie Koopman is het aantal Nederlanders dat kampt met maag- en darmproblemen schokkend en onnodig hoog. Daarom hebben zij Darmspecialist opgericht.

Onverklaarbare klachten
“Darmspecialist is een organisatie die zich richt op de begeleiding van mensen met diverse darmklachten en/of chronische darmziekten. Zoals het prikkelbaar darmsyndroom, de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa en onverklaarbare darmklachten waar geen diagnose voor gesteld kan worden. ‘Het zit tussen je oren, je moet er maar mee leren leven’ krijg je dan te horen. In veel gevallen zijn dit soort klachten volledig te herstellen”, legt Le Duc uit.

Spijsvertering
Koopman: “Bij Darmspecialist werken we vanuit de zogenaamde biochemische visie op het lichaam. Door bloed- en ontlastingsonderzoek krijgen we inzicht in het functioneren van het lichaam, welke processen verstoord zijn en wat de bron is van de klachten die ervaren worden.” Aan de hand van deze informatie zorgen we voor effectieve begeleiding waarbij men leert hoe zij zelf de klachten kunnen herstellen.

Darmklachten zijn vaak het gevolg van een verstoorde spijsvertering. Hierbij kun je denken aan de samenstelling en (on)balans van de darmflora. De aanwezigheid van een bacteriële overgroei, schimmel of parasiet en het functioneren van de spijsvertering zelf.” Door een verstoorde spijsvertering worden voedingstoffen minder beschikbaar voor het lichaam. Een gebrek aan vitaminen, mineralen, goede vetten en eiwitten kan leiden tot uiteenlopende lichamelijke klachten zoals tien keer per dag naar het toilet moeten, korte en explosieve aandrang, gasvorming maar ook het hebben van weinig energie, pijnlijke gewrichten, ontstekingsziektebeelden en natuurlijk de darmklachten zelf.

Wil jij inzichten, antwoorden en weer controle over je lichaam en gezondheid?
Dat is wat je bij Darmspecialist leert.


Kijk op www.darmspecialist.com voor meer informatie.

Darmspecialist is gevestigd in Zwolle en Lemmer.