<< Ga terug

Affluent: Van vertegenwoordiger naar onafhankelijk adviseur

Affluent: Van vertegenwoordiger naar onafhankelijk adviseur

Nu de rente is gedaald naar nul bent u waarschijnlijk al gebeld door “de man of vrouw van de bank”. Gelukkig! U bent geadviseerd om het geld over te boeken naar een bank waar u wel rente ontvangt? Natuurlijk niet. Dat kan ook niet omdat het een vertegenwoordiger is van de bank(producten) en geen onafhankelijke adviseur.

Marcel Hup werkte bijna 25 jaar, met veel plezier, als vermogensspecialist bij een Nederlandse grootbank. Dit heeft hij nu achter zich gelaten en is in 2018 onder de naam Hup Vermogensregie gestart als onafhankelijk fi nancieel adviseur. Maar hij werkt niet alleen. Marcel heeft zich aangesloten bij Affluent - New School Private Banking, een partij met veel kennis en data van de markt van vermogensbeheer. Het spreekt voor zich dat Hup als aangesloten onderneming beschikt over een vergunning voor vermogensadvies. Hij staat dan ook onder streng toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.

“Waar veel banken nog slechts standaardoplossingen bieden en de service verder hebben moeten terugbrengen geef ik mijn relaties juist weer de aandacht die zij verdienen. Ik bied wat zij de afgelopen jaren langzaam hebben verloren: persoonlijke aandacht en maatwerk, maar nu vanuit een onafhankelijke positie en tegen een eerlijke prijs. Ik bewaak het overzicht en de doelen, adviseer bij belangrijke financiele keuzes en stuur bij indien nodig”.

Omdat Marcel op geen enkele wijze verbonden is aan een financiële instelling kan hij u objectief adviseren en zonder problemen begeleiden naar een andere (spaar)bank of vermogensbeheerder. Met zijn eigen kennis en ervaring en die van de groep kent hij de markt door en door en beschikt hij over veel informatie van partijen, rendementen, kosten en risico’s.

“Mensen die mij kennen weten dat ik nuchter en gedegen mijn onderzoek uitvoer voordat ik iets adviseer. In geval van twijfel niet inhalen is mijn credo”.

Wie is het beste? Nederland kent wel 140 vermogensbeheerders en 1000 beleggingsen spaaroplossingen. Er bestaan veel beleggingsstrategieën zoals actief, passief, duurzaam, groei of waarde. Goed onderzoek is nodig om geen appels met peren te vergelijken. Het rendementsverschil tussen de beste en slechtst presterende beheerder bedroeg in 2018 maar liefst 11,4% in een neutraal profiel. De kosten voor vermogensbeheer variëren tussen 0,5% en 3,0% per jaar.

“Kosten mogen niet de belangrijkste reden zijn om te kiezen voor een partij. Maar als u een bedrag van 250.000 Euro belegt tegen 1% lagere kosten, levert dit over 10 jaar gemiddeld wel 35.000 Euro extra op! Kosten vreten dus rendement en is de enige factor waarop u zelf invloed hebt. Doe er dan wat mee”. Op de website (www.affluent.nl) staan verschillende tools om te kijken of u uw doelen kunt realiseren en wat de invloed van kosten op het beleggingsresultaat is. De meeste waarde kan ik toevoegen bij een vrij beschikbaar vermogen vanaf 200.000 Euro.

Een eerste gesprek komt altijd voor rekening van Affluent. “Door structureel lagere kosten zijn verreweg de meeste cliënten goedkoper uit dan voorheen. Ik ga de uitdaging graag met u aan.” U kunt mij bereiken via 06-24688037 of marcel@affluent.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo