<< Ga terug

Zwolse krachtsportvereniging levert talent voor wedstrijd op wereldniveau

Zwolse krachtsportvereniging levert talent voor wedstrijd op wereldniveau

De in Zwolle gevestigde krachtsportvereniging ‘Gewichtheffen Zwolle’ is leverancier van een van de talenten die voor TeamNL gaan uitkomen in de zogenaamde Silver Cup in San Marino.

De gewichthefclub die onder leiding staat van Sjoerd Hofman werd begin juli benaderd door scout van TeamNL die belangstelling hadden voor een dame die sinds een half jaar bij de Zwolse club kwam trainen. De dame in kwestie – Melissa Steffens uit Hardenberg – trainde op dat moment een half jaar intensief gewichtheffen. Daarvoor was Melissa actief in CrossFit en turnen.

Deze achtergrond in diverse sporten legt de 27-jarige Steffens geen windeieren. ‘Ik zag gelijk dat Melissa een enorm potentieel heeft’ aldus Hofman; ‘Ze beweegt heel makkelijk en is voor haar gewicht bijzonder sterk. Dat is voor gewichtheffen een goede basis.’

Gewichtheffen Zwolle bestaat in februari drie jaar en voorziet in het zogenaamde Gewichtheffen en Power lifting. De relatief kleine sportclub telt inmiddels 80 leden en is voor iedereen toegankelijk. ‘Ja, het maakt bij ons niet uit wat je startniveau is, we proberen iedereen sterker te maken. Ons motto is niet voor niets: #sterkerisbeter’ aldus een lachende Hofman.

Melissa Steffens beaamt dit; ‘Toen ik hier voor het eerst kwam trainen, was iedereen heel vriendelijk en daardoor voelde ik me gelijk op m’n gemak. De goede sfeer en de uitstekende begeleiding van Sjoerd zorgden ervoor dat ik de uitnodiging voor San Marino in de wacht sleepte.’

TeamNL vertegenwoordigd Nederland op 4 tot en met 6 oktober in San Marino. Daar wordt op dat moment de Silver Cup – een wedstrijd op wereldniveau – gehouden voor landenteams.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo