De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Zwolse 'Goliath' verliest van nietig Alterno

Zwolse 'Goliath' verliest van nietig AlternoZwolse 'Goliath' verliest van nietig AlternoZwolse 'Goliath' verliest van nietig AlternoZwolse 'Goliath' verliest van nietig Alterno
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Als er wordt gesproken over de charme van het bekertoernooi, gaat het vaak over een 'David' die een 'Goliath' uitschakelt. Zaterdagavond was het zover in Zwolle, nota bene op het terrein van de 'Goliath'; Regio Zwolle Volleybal liet zich in de achtste finales verrassen door het eerder zo nietig gebleken Dros-Alterno.

De nummer negen (één-na-laatst) van de eredivisie werd een maand geleden met het grootste gemak verslagen in competitieverband, maar hoe anders was dat zaterdag in het Landstede Sportcentrum. De ploeg uit Apeldoorn verraste de huidige nummer vier van Nederland met 2-3. Zwolle knokte zich nog wel terug van een 0-2 achterstand, maar moest alsnog buigen na een beslissende set.

Speelsters en trainer van Regio Zwolle spraken voor dit seizoen de hoop uit om de Nederlandse top te bedreigen en om prijzen te pakken, maar de stabiliteit die bij een topclub hoort is nog ver te zoeken bij de formatie van trainer Wilfried Groothuis. Mooie zeges worden afgewisseld met pijnlijke nederlagen, zoals zaterdagavond in het Zwolse Theater van de Sport. Aanstaande zaterdag speelt het tegen Springendal-Set Up'65, een competitiewedstrijd die gewonnen moet worden om de achtervolgers op de vierde plaats op afstand te houden.