<< Ga terug

Zwolle heeft eigen versie van Koningsspelendans 'Fitlala'


ZWOLLE - SportService Zwolle heeft samen met groep zes, zeven en acht van basisschool C.B.S. de Zevensprong het startsein gegeven van de Koningsspelen 2018. Dit deden zij door een eigen versie van de Koningsspelendans ‘Fitlala’ te lanceren. Samen met de mascottes Zed (Zwembad de Vrolijkheid), Dutchy (Oranje leeuw) en Victory (Landstede Volleybal en Basketbal).

Na het landelijke Koningsontbijt start de Koningssportdag traditiegetrouw zingend en dansend met de Koningsspelendans van Kinderen voor Kinderen. SportService Zwolle heeft daar haar eigen versie van gemaakt. Deze versie is speciaal gemaakt voor alle Zwolse basisschoolkinderen zodat zij zich kunnen identificeren met hun eigen woonplaats en eigen gymdocenten. De mascottes zijn de komende weken actief om kinderen te stimuleren voor het oefenen van de dans.

SportService Zwolle zet zich al jaren in om van de landelijke Koningsspelen een fantastisch Zwols sportfeest te maken. Ook dit jaar is het volop in beweging en organiseert het deze dag in samenwerking met diverse sportverenigingen met ondersteuning van het Deltion college, Landstede en Windesheim. Door dit sportieve Oranjefeest ervaren kinderen uit het basisonderwijs hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen.

Klik hier voor het programma op vrijdag 20 april.

Voor de scholen/klassen die op vrijdag 20 april niet aanwezig kunnen zijn bij de Konigssportdag, zorgt SportService Zwolle voor een draaiboek om een sportdag op school te faciliteren. De Koningsspelen staat in het teken van sport en bewegen op zes verschillende sportlocaties en scholen. In totaal zijn er tijdens het Oranjefeest 14.000 kinderen van 58 Zwolse scholen aan het sporten en bewegen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo