De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'Zwolle boven' in 3C

'Zwolle boven' in 3C
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Het is 'Zwolle on top' in de derde klasse C van het amateurvoetbal, waar Zwolsche Boys door een 3-0 zege over SC Rouveen de tweede plaats in handen heeft. Koploper ZAC kwam niet in actie. De wedstrijd bij Olympia '28 werd afgelast.

Rouveen stond in punten gelijk met Zwolsche Boys, maar werd met duidelijke cijfers verslagen op het sportpark Jo van Marle. Middenvelder Yavuz Özdemir opende na twintig minuten de score en verdubbelde de marge na de pauze vanaf de strafschopstip. Goalgetter Rolf Haaksema bepaalde na een uur spelen de eindstand op 3-0.

Voor CSV '28 waren de druiven zuur na het gelijkspel in en tegen Hulshorst, dat bijna de hele wedstrijd achterstond maar in de slotfase 1-1 maakte. CSV blijft hierdoor hekkensluiter (veertiende) met zes punten uit elf duels. VSW, dat tiende staat, kwam ook op voorsprong op bezoek bij BAS, maar verloor met 4-2. Joey Platenkamp maakte beide doelpunten voor de Windesheimers.

In de derde klasse op zondag heeft SV Zwolle het zwaar. De ploeg van trainer Joshua Nijlant, aan zijn vijfde en laatste 'SV Zwolle-seizoen' bezig, verloor met 3-1 van Colmschate'33, dat hierdoor over Zwolle wipt naar de tiende plaats. Komend weekeinde is de laatste competitiespeelronde van 2018.

Uitslagen Zwolse clubs
Zaterdag hoofdklasse B: DETO-Berkum afgelast. 2H: WVF-ASC '62 1-1, Be Quick '28-Hulzense Boys 3-2, De Esch-SVI 0-3. 3C: Zwolsche Boys-SC Rouveen 3-0, BAS-VSW 4-2, Hulshorst-CSV '28 1-1, Olympia '28-ZAC afgelast. 4D: Bruchterveld-HTC 2-3, SVV '56-Dieze West afgelast, Lemele-Wijthmen 3-4. Zondag, 3B: Colmschate '33-SV Zwolle 3-1. 4A (noord): FC Ulu Spor-RKO 4-2.