De Swollenaer

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

ZAC loopt verder uit na rommelig duel met parmantige scheids

ZAC loopt verder uit na rommelig duel met parmantige scheids
ZAC viert doelpunt Heimerikx
Foto: Pedro Sluiter (archief)
Redactie: Mark de Rooij

HASSELT – Omdat de scheidsrechter na een hoog oplopende discussie met zijn assistent, van ZAC-zijde, eiste dat de vlagger werd vervanger lag Olympia '28-ZAC twintig minuten stil. "Achteraf gezien heeft dat niet in ons nadeel gewerkt", zegt ZAC-trainer John Beijen na de inhaalwedstrijd die ZAC volgens hem op zakelijke wijze over de streep trok (0-2).

Na de onderbreking die nodig was om een nieuwe grensrechter te vinden besliste ZAC het inhaalduel in blessuretijd (0-2) en verstevigde daarmee haar koppositie. Lex Heimerikx was weer eens belangrijk voor de blauwwitte wapendragers en was keer twee keer het eindstation van een vlot lopende aanval. Dat ZAC buiten die twee fraaie staaltjes teamvoetbal weinig liet zien, was voor Olympia-trainer Jarrisch Keizer reden om te stellen dat de punten uit Hasselt waren gestolen. "Het was een wedstrijd die geen winnaar verdiende, ZAC verdiende het zeker niet. Twee kansen, twee goals", sipte de teleurgestelde Keizer.

"Wij geven weinig weg en maken wel twee voetbaldoelpunten", kaatst Beijen, die het wel met zijn collega eens is wat betreft de matige wedstrijd en de kwalijke rol van de arbiter. “Die floot in de tweede helft zijn eigen wedstrijd. Hij wilde blijkbaar in de spotlights”, vermoedt Beijen. Keizer zag een scheids die zijn eigen koers wenste te varen en daarbij niet gehinderd wilde worden door een voor buitenspel vlaggende grensrechter. Nadat een vlagsignaal twee keer genegeerd werd, was de grensrechter het zat en liet hij dat blijken.

Van een afstandje zag Beijen hoe de arbiter met de grensrechter van ZAC in discussie ging en hem uiteindelijk wegstuurde. "Ik doe wat ik zelf wil", hoorde collega Keizer de scheidsrechter nog zeggen. De trainer van Olympia zag de rustperiode als een hinderlijke onderbreking voor zijn op de gelijkmaker jagende elftal. "Achteraf gezien heeft dat niet in ons nadeel gewerkt. Je creëert wel een bepaalde rust", concludeert Beijen.

Titelkoers

ZAC ligt op titelkoers in 3C, waar het gat met SC Rouveen, dat ook nog een wedstrijd meer speelde, inmiddels zes punten bedraagt. Zwolsche Boys en BAS staan op zeven punten achterstand met een wedstrijd meer.

Zorgen VSW

De situatie van VSW wordt steeds zorgelijker na de vierde nederlaag op rij. Concurrent Hattem won de inhaalwedstrijd met 4-1. De Windesheimers begonnen prima in Hattem, maar konden een voorsprong (Maikel Frijlink) niet meenemen de pauze in (1-1). Na een rode kaart voor Remon Rietman liep VSW met een man minder achter de feiten aan en verloor het met 4-1.