De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

ZAC denkt met aanwinsten klaar te zijn voor tweede klasse

ZAC denkt met aanwinsten klaar te zijn voor tweede klasse
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Kort voor de deadline van de transferperiode heeft ZAC zich versterkt met vijf spelers. De club uit Zwolle-Zuid gaat na het kampioenschap uitkomen in de tweede klasse.

Met de komst van vijf nieuwe spelers en vijf talenten die een kans krijgen zich te bewijzen, denkt ZAC klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Van de nieuwkomers springt Saba Gwedelidze in het oog. De goalgetter speelde in het verleden al voor vele Zwolse clubs, te weten Berkum, Be Quick '28, WVF, SVI en Dieze West, en was de afgelopen twee seizoenen in dienst van Go Ahead Kampen, waar hij nauwelijks aan spelen toekwam.

Doelman Jelle Brouwer keert na een seizoen Berkum terug bij ZAC. De overige nieuwkomers zijn Ronald Jansen (Hierden), Joris Steenkamer (Flevo Boys) en Milan Rada (Be Quick '28). Trainer John Beijen verwacht dat deze spelers zijn selectie de benodigde kwaliteitsimpuls geven.

De talenten Boas Smit, Yvar Jonkschaap, Wout Peters, Tom Meutgeert en Hidde Twerda komen vanuit de jeugdopleiding en krijgen de kans om bij de eerste selectie te spelen. Daar tegenover staat het vertrek van Lex Heimerikx naar Berkum en van Stan Peppelenbos naar WVF. Tom Hendriks gaat bij een vriendenteam spelen en Thomas Bakker stopt, na drie kampioenschappen te hebben mee gemaakt. Beijen ziet met de nieuwe selectie volop kansen voor handhaving in de tweede klasse.