De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zaalcompetitie blijft speerpunt voor koploper in veldcompetitie

Zaalcompetitie blijft speerpunt voor koploper in veldcompetitie
Foto: Mark de Rooij
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Wie had dat gedacht? Na de abominabele seizoenstart tegen Heerenveen (14-24) heeft ckv Sparta in de vijf duels die volgden nog maar één keer puntverlies geleden. Zaterdag werd in de stralende zon ook Amicitia aan de zegekar gebonden (21-14).

De formatie die als promovendus in de overgangsklasse, het derde nationale niveau, zich vooral in vorm wilde spelen voor de hoger aangeschreven zaalcompetitie, staat na zes duels bovenaan. De Zwolse korfbalploeg won zaterdag in Stadshagen voor de vierde keer dit seizoen. Tegen Amicitia nam het vanaf de afsprong het heft in handen en liep het gestaag uit naar 11-6 bij de rust. Na de pauze kwam Sparta niet meer in de problemen.

“Wat mooi is: de overtuiging waarmee we speelden. Wat absoluut nog beter kan is het rendement. 21 doelpunten is voor het veld okee, maar we willen er eigenlijk meer maken en dat kan ook wel”, zegt trainer Henco Pullen, die bij is met de ontwikkeling van zijn team. “We waren eerder niet tevreden over hoe we speelden. De laatste weken maken we echt stappen. In fases van wedstrijden zijn we nu echt goed. Dat moeten we gaan uitbreiden naar hele wedstrijden.”

Titelkansen

Sparta speelt dit jaar nog twee veldwedstrijden, tegen hekkensluiter AVO en nummer twee, Heerenveen. “Als we daarna eerste of tweede staan, zullen we ook heus wel voor de titel gaan, maar er kan veel gebeuren in de zaal. Als er twee spelers geblesseerd raken heb je ineens een heel ander team voor de veldcompetitie. Na de zaal kijken we hoe we er voor staan. ”

Die zaalcompetitie, waarin het spel door de schotklok veel sneller en dus ook attractiever is, blijft het speerpunt voor Sparta. “Absoluut. Het is nog anderhalve maand. Dan willen we echt goed zijn.”

Oranje Zwart

Oranje Zwart heeft een heel ander perspectief. In de tweede klasse C knokt het tegen degradatie en zaterdag kon het geen punten aan het totaal van drie toevoegen. Exakwa was met 15-11 te sterk. Komende zaterdag wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent De Granaet. Vanaf 15.30 uur op sportpark Marslanden.