De Swollenaer

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

WVF en Dieze West pakken periodetitel

WVF en Dieze West pakken periodetitel
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – De eerste periode van het amateurvoetbalseizoen zit erop en voor WVF en Dieze West leverde dat een feestje op.

Verrassend was de periodetitel voor WVF in 2H, aangezien de ploeg van trainer Marcel van der Steege afhankelijk was van koploper Hulzense Boys en zelf een lastige uitwedstrijd had bij Enter Vooruit. Met dank aan het IJVV van oud-WVF-trainer Eduard Lindeboom was de zwaar bevochten zege op Enter Vooruit (0-1 door Max Goudbeek in de 86ste minuut) genoeg voor het eerste prijsje van het seizoen. Hulzense Boys verloor namelijk met 3-1 van IJVV.

WVF stelde vorig seizoen pas op de slotdag nacompetitie veilig, maar is nu dus al na acht wedstrijden verzekerd van promotievoetbal voor de eerste klasse.

Puntje voldoende voor Dieze West

Een puntje op bezoek bij VEVO volstond voor vierdeklasser Dieze West, dat echter nauwelijks met opgeheven hoofd van het veld kon. Tegen de hekkensluiter in Veessen kwam het niet verder dan 0-0 en eindigde het met negen man door rode prenten voor Levi El Atiaoui en 'good old' Mourad Ouali. Buiten deze wedstrijd om heeft Dieze West, dat nog ongeslagen is, wel laten zien dat het weer een ploeg is die met frivool voetbal meedoet om de prijzen. Trainer Tom IJzerman heeft met name in defensief opzicht een veel stabieler elftal dan vorig seizoen, toen Dieze West als negende eindigde.

Kansje SVI

SVI heeft na de 3-1 overwinning op Drachtster Boys nog altijd kans op het periodekampioenschap in 1E. Daarvoor moet de promovendus de inhaalwedstrijd bij PKC '83, volgende week, wel met ruime cijfers winnen.