De Swollenaer

Maandag, 25 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

WVF biedt haar spelers een sportieve uitdaging in coronatijd

WVF biedt haar spelers een sportieve uitdaging in coronatijd
Jari Bezembinder (links) en Jorden Sok van het #WVFchallenge-team.
Foto: Henri Zuidberg
Redactie: Erik-Jan Berends

(door Gertjan van der Wal) WESTENHOLTE - Wat doe je als het coronavirus alle trainingen en wedstrijden bij je voetbalclub stillegt? Je gaat als WVF op zoek naar een sportieve uitdaging voor de spelers. Het resultaat: de #WVFchallenge.

Het voetbalseizoen van de club uit Westenholte werd bruut verstoord door de corona-uitbraak. Net als bij andere sportverenigingen mocht er op sportpark de Weide Steen niet meer worden getraind en blies de KNVB onlangs zelfs de rest van de competitie af.

Alternatief

Om de spelers een alternatief te bieden en de binding met de club te behouden, staken trainer Jorden Sok en WVF1-speler Jari Bezembinder de koppen bij elkaar. “Ik wilde graag mijn jongens van JO11-1 iets bieden waardoor ze alsnog aan hun voetbalkwaliteiten werkten en de onderlinge strijd aangingen”, vertelt Sok over het ontstaan van het idee. Na positieve reacties op zijn initiatief besloot de trainer om dat clubbreed op te pakken. Hij belde Bezembinder en zo ging het balletje rollen. “We vormden samen een #WVFchallenge-team en vroegen spelers van onder meer WVF1 en WVF2 een opdracht te filmen.”

Filmpjes

Drie keer in de week komt een nieuwe challenge online op wvf.nl, Facebook (voetbalverenigingwvf), Instagram (@vvwvf1) en Twitter (@vvwvf). “We ontvangen van elke opdracht meerdere filmpjes. Het ene is origineel, het andere een technisch hoogstandje en van het volgende spat de energie af”, zegt Bezembinder. “We zoeken geen nieuwe Messi, maar genieten van de skills en het voetbalplezier dat we te zien krijgen.” Een keer in de week is het podium niet voor een WVF-speler of -trainer, maar doet Sai van Wermerskerken van PEC Zwolle een challenge voor. De profvoetballer stuurde hiervoor meerdere opdrachten in. Die vormen voor de WVF-jeugd een flinke dobber, weet Sok nadat hij de video’s bekeek. “Ik wist niet dat hij zo’n goede techniek had.”

Tanden

Aan de deelnemers van de #WVFchallenge is het nu om hier de tanden in te zetten. Aan het eind van iedere week wordt een winnaar gekozen. “We kijken naar de leukste, beste of origineelste uitvoering en die krijgt een prijs”, geeft Bezembinder aan. “Het is ontzettend motiverend om te zien dat dit leeft bij onze jeugd en dat ze mee doen. Daar doen we het voor.”