De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Winst vrouwen HV Zwolle met Taylor Onderberg als stimulans op de bank

Winst vrouwen HV Zwolle met Taylor Onderberg als stimulans op de bankWinst vrouwen HV Zwolle met Taylor Onderberg als stimulans op de bankWinst vrouwen HV Zwolle met Taylor Onderberg als stimulans op de bankWinst vrouwen HV Zwolle met Taylor Onderberg als stimulans op de bank
Redactie: Mark de Rooij

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - Ze is uiteraard content met de 30-27 winst op Overwetering. Maar het kost haar wel moeite. Zes jaar onomstreden alskeepster en dan toekijken vanaf de kant. Taylor Onderberg verwacht binnenkort haar eerste kind. De ‘rots in de branding’ is dus een tijdje uit de roulatie en tussentijds aangesteld als teammanager van de handbalsters.

“Daar moest ik enorm aan wennen. Het is zo anders dan als je zelf speelt en je team er doorheen kunt slepen. Het voelt soms machteloos .Maar je moet nooit vergelijken hoe mijn plaatsvervangers ( Lisa van der Velde en Mariska Jans, HB) het nu doen. Ik ben er om ze te steunen. Je doet het altijd met elkaar. Onze huidige trainer Hermann Dalbke zit ook heel anders in elkaar dan voorganger Lambert Bouwman, toch jarenlang het boegbeeld bij ons. Voor Hermann was het ook wennen. Maar ik heb de indruk dat hij zich steeds meer op zijn gemak voelt. ”

Onderberg in haar rol als stimulator in de kleedkamer en op de bank ziet dat de Zwolse vrouwen soms te bescheiden zijn. "Neem het duel vorige week tegen Wesepe die we met één punt verschil met 31-32 verloren. Met meer lef win je die pot gewoon."

Ook het thuisduel tegen medemiddenmoter Overwetering ontwikkelt zich in een typische ‘puntje-puntje’-wedstrijd. Beide teams beschikken over twee ‘troeven’ die kwalitatief boven de andere speelsters uitsteken. Bij Overwetering is dat Roos van Breukelen. De topschutter kwam uit voor Kwiek, E&O en Jong Oranje. Bij de thuisploeg is Floor Lensing met afstand de beste en productiefste speelster.

Zwolle blijft in het spannende duel doorgaans aan de goede kant van de score maar kan de Sallandse tegenstander nooit echt van zich afschudden. De grootste marge staat op het scorebord in de beginfase bij de stand 7-3. Daarna blijven de verschillen marginaal. Na rust (14-13) lukt het de thuisploeg evenmin om Overwetering naar een onoverbrugbare achterstand te spelen. Ook niet als vedette Van Breukelen bij de gasten twee keer naar de kant moet met een tijdstraf. Uiteindelijk is een gaatje van drie punten genoeg voor de 30-27 winst.

Onderberg reageert blij. ”Verdedigend hadden we het uiteraard lastig met Van Breukelen. Gelukkig werd dat gecompenseerd met ons eigen scorend vermogen en dat we gefocust bleven op een goed resultaat. Een lekkere overwinning. Maar zelf spelen blijft het mooist. Ik kijk er alweer een beetje naar uit."