De Swollenaer

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Winnende vrouwen Regio Zwolle Volleybal raken steeds beter op dreef

Winnende vrouwen Regio Zwolle Volleybal raken steeds beter op dreefWinnende vrouwen Regio Zwolle Volleybal raken steeds beter op dreefWinnende vrouwen Regio Zwolle Volleybal raken steeds beter op dreefWinnende vrouwen Regio Zwolle Volleybal raken steeds beter op dreef
Redactie: Mark de Rooij

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - De verwachtingen waren hooggespannen. Maar de volleybalsters van Regio Zwolle presteerden aanvankelijk grillig en wisselvallig. De thuiszege op VC Sneek bracht vorige week al het goede gevoel. De 3-1 winst op favoriet Springendal Set-Up '65 is zaterdag het bewijs dat de vorm groeit.

Stappen maken in de competitie en daarna in de kampioenspoule toeslaan, dat is het ultieme doel. Na de mooie zege op Set Up ’65 weet coach Wilfried Groothuis dat zijn formatie de juiste koers te pakken heeft. “We begonnen te slap maar net als vorige week tegen Sneek hebben we het geweldig opgepakt. We winnen in twee wedstrijden zes van de acht sets tegen goede ploegen. Dat zegt niet alles maar wel veel.”

In de eerste set moet de Zwolse ploeg nog op stoom komen. De formatie uit Ootmarsum pakt daardoor de 20-25 winst. In de tweede set is het spel veel overtuigender. De thuisploeg staat vanaf het begin op voorspong en geeft die de hele set niet meer af. Via 5-2 en 12-9 is een overtuigende serviceserie van Julia Joosten goed voor de 17-13. Het wordt 25-19.

Daarna gaat Regio Zwolle door, komt in set drie op 4-1, maar de gasten knokken zich terug naar 4-5 dankzij een ace van Marlies Eertman. De set blijft spannend tot het eind. Bij 22-24 missen de bezoekers het eerste setpoint. Het team van Groothuis geeft niet op en wint tenslotte het thrillerachtige derde bedrijf met 27-25 dankzij een mispeer van Bente Olde Rikkert bij de gasten. Het betekent niet alleen het verlies in de set maar ook de nederlaag voor Set Up’65. In het vierde bedrijf zijn de Zwollenaren, met een sterke Nova Marring, oppermachtig en lopen via 12-6 en 18-8 naar matchpoint dat wordt benut door Siska Hoekstra (25-16).

'Niet gek laten maken'

Groothuis: “We hebben ons na die verloren eerste set niet gek laten maken en het publiek laten zien dat we op momenten gewoon heel goed kunnen volleyballen. Aan ons om dat uit te breiden De stand in de competitie is op dit moment vertekend. Zo verwacht ik dat ook Sneek wel weer zal aanpikken. We staan nu vijfde met een gaatje van drie punten naar de zesde plek. “

Derde set cruciaal

Voor de jonge passer-loper Julia Joosten was vooral de derde set cruciaal. “De passing werd steeds beter en we kregen steeds meer vertrouwen. Op zulke momenten zie je dat de wisselvalligheid er langzaam uitgaat en we meer naar een eenheid groeien. Maar het was wel een gevecht. In de vierde set konden we heerlijk vrijuit spelen. De buit was al binnen.”