De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Winnares mini-triathlon heeft heel wat in haar mars

Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - De winnares van de mini-triathlon bij de meisjes, Aniek Mars, gaat een mooie toekomst tegemoet en de kans is groot dat zij in de komende jaren voor de nodige verjonging gaat zorgen bij de Triade-vrouwen in de Nederlandse competitie.

Die vrouwen handhaafden zich dit seizoen wederom in de eerste divisie, het tweede nationale niveau, maar krijgen het elk jaar een stukje moeilijker. Teams om hen heen worden jonger, maar de opvolging in Zwolle laat vooralsnog op zich wachten. Met Aniek Mars heeft Triade een groot talent in handen. Veertien jaar nog maar, maar dit jaar al derde op de NK voor kinderen tot en met vijftien jaar. Op de mini-triathlon Zwolle is ze het beste meisje en eindigt ze als vijfde in het complete veld van negentien kinderen.

Via de jeugdclinics die Triade vorig jaar organiseerde kwam Aniek (uit Raalte) met de Zwolse triatlonvereniging in aanraking. "Het was Zwolle of Deventer, maar ik vind het leuk dat ze hier jeugd hebben", zegt Aniek. Zwemmen is haar 'eerste' sport en dat is gunstig voor de triatlon, weet Aniek. Zwemmen is namelijk de meest technische sport van de drie. Aniek hoopt volgend jaar Nederlands jeugd-of juniorenkampioen te worden (jeugd is voor 15 jaar en jonger, junioren vanaf 16 jaar).

"Misschien dat ze volgend jaar al meekan in de Eerste Divisie", zegt Olga Appelo, bestuurslid van Triade en triatleet in het eerste vrouwenteam. "We gaan kijken. Ze is nu al erg snel. Is het niet in 2019 dan in 2020."