<< Ga terug

Winnaars Triathlon Zwolle behoren tot top in landelijk klassement

Winnaars Triathlon Zwolle behoren tot top in landelijk klassement

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – De winnaars van Triathlon Zwolle 2018, Matthijs Künzel en Sarah-Lynn Reuver, staan hoog in een jaarklassement van website Trikipedia. "In 2017 eindigde ik rond de tiende plaats. Ik had de mazzel dat ik dit keer goed had gescoord in een aantal kleinere triatlons", reageert Künzel.

106 grote wedstrijden, waaronder de triatlons in de eredivisie en eerste divisie en Triathlon Zwolle, zijn verrekend. De resultaten van 712 mannen en 367 vrouwen zijn in de lijst opgenomen en op de mannenlijst staan twee atleten van het Zwolse Triade in de top tien. Alkmaarder Künzel is de nummer vijf op de jaarlijst. Hij won de triatlons in Zwolle en Abbekerk. Teamgenoot en Zwollenaar Han-Peter Lucas is de nummer tien en dat is voor hem zeven plaatsen lager dan in 2017. Lucas won toen onder meer Triathlon Zwolle.

Reuver, die in 2018 een relatie kreeg met de Zwolse hardloper Arne Mulder, staat bovenaan bij de vrouwen. Reuver is geboren in Tiel en woont in Wijhe.

Triade in 2019

Künzel heeft zich voor 2019 weer verbonden aan team Triade, dat met de mannen uitkomt in de eerste divisie. Om het nog beter te doen dan afgelopen seizoen is nagedacht over een directe versterking van buitenaf, maar bij nader inzien investeert het team liever in een atleet die binding heeft met Triade. "We hoeven niet per se te promoveren, maar willen wel graag hogerop. We hopen mensen van Triade, of in ieder geval uit de omgeving Zwolle, te enthousiasmeren", zegt Künzel. "We willen geen mensen van buitenaf halen en daarmee de pas afsnijden van talenten uit de buurt van Zwolle."



Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo