De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Waterpolovrouwen Swol winnen 'slechte wedstrijd' van concurrent Het Y

Waterpolovrouwen Swol winnen 'slechte wedstrijd' van concurrent Het Y
Klaar voor de start...
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Swol 1894 heeft in zwembad De Vrolijkheid een wedstrijd tegen een concurrent in de strijd voor promotie met 9-8 gewonnen, maar trainer Mieke van der Sloot was allesbehalve blij.

Ja, wel met de zege over Het Y natuurlijk. En met de twee punten waardoor de Swolse waterpolovrouwen naast Het Y komen op de derde plaats in de promotiepoule. De top drie promoveert naar de eredivisie, en niet de top vijf, wat eerder nog gedacht werd.

"We hebben hartstikke slecht gespeeld", zegt Van der Sloot na een partij waarin Swol geen enkele keer achter kwam, maar verzuimde de tegenstander van zich af te schudden. Het Y kwam terug van 3-0 achter (4-4), van 6-4 achter (6-6) en van 9-6 achter. De 9-8 voorsprong werd met hangen en wurgen door Swol over de streep getrokken.

Annemarie Worst scoorde drie keer. Ilse Glazenburg gooide er twee in en raakte daarnaast nog drie, vier keer het houtwerk. In de laatste minuut gooide ze te snel waardoor Het Y nog een ultieme poging kon wagen. Glazenburg kan er na afloop om lachen. "Risico van het vak hè", zegt de schutter die afgelopen weekeinde nog zo goed op dreef was. "Toen vlogen ze er allemaal in, nu niet."

Van der Sloot ergerde zich niet alleen aan het in haar kritische ogen slechte spel, maar ook aan de scheidsrechter, die bij een 6-4 stand een onterechte strafworp aan Het Y gaf. Toen Swol in de aanval daarop geen vrije bal kreeg en het in de slotseconde van de derde periode 6-6 werd, zag het er even somber uit.

De klap leek Swol echter niet te deren aan het begin van het laatste kwart, toen het uitliep naar 9-6. "Als we gas geven lopen we uit, maar daarna spelen we weer met de handrem erop. Daardoor komen ze weer terug. Onnodig", aldus Van der Sloot. Je zou bijna vergeten dat Swol ook dit seizoen weer meedoet om de prijzen (lees: promotie), na drie kampioenschappen op rij.