De Swollenaer

Zondag, 9 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Waterpolosters Swol knokken zich naar gelijkspel: 'we bleven met koppie spelen'

Waterpolosters Swol knokken zich naar gelijkspel: 'we bleven met koppie spelen'
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – "Waar we eerder ons koppie lieten hangen, bleven we nu met ons koppie spelen." Trainer Mieke van der Sloot is blij met de ontwikkeling die de waterpolovrouwen van Swol 1894 ook dit seizoen weer doormaken.

Na drie kampioenschappen op rij spelen de Zwolse waterpolosters dit seizoen op het tweede landelijke niveau en met nog twee wedstrijden te gaan voordat de ploegen worden opgedeeld in een promotiepoule- en een degradatiepoule is de spanning groot. "Je moet eigenlijk twee keer winnen, anders wordt het lastig", weet trainer Mieke van der Sloot, die zich als doel had gesteld de promotiepoule te halen met Swol 1894. Daarvoor wordt een plaats bij de eerste vier gevraagd. Na de 6-6 tegen Waterpolo Den Haag, zaterdagavond in zwembad De Vrolijkheid, staat Swol zesde met twee punten achterstand op nummer vier MNC Dordrecht.

Van der Sloot is 'eigenlijk heel tevreden' over de wedstrijd tegen Den Haag, waarin Zwolle één keer voorstaat (1-0) en daarna de hele wedstrijd in de achtervolging moet. "De scheids laat veel toe. En dat is prima, daar moet je mee om leren gaan. Als je je daardoor van de wijs laat brengen, loop je achter de feiten aan. Ondanks dat hebben we weer een stap gezet en hebben we goed gespeeld", vindt Van der Sloot, die ziet dat de mentale weerbaarheid is gegroeid. Door twee treffers in de laatste periode van Judith Noordhuis (van 6-4 naar 6-6) houdt Swol een punt over aan de vijfde competitiewedstrijd. "Waar we eerder ons koppie lieten hangen, bleven we nu met ons koppie spelen. Daarmee hebben we een goede stap gezet in onze ontwikkeling. Hopelijk biedt dit perspectief voor volgende week."

Zaterdag 10 november ontvangt Swol koploper PSV en op 17 november speelt het uit tegen WZC, dat nog geen enkel punt pakte.