De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Waterpolosters missen te veel kansen en verliezen daardoor van koploper BZ &PC

Waterpolosters missen te veel kansen en verliezen daardoor van koploper BZ &PC
Swol 1894-BZ&PC (Kim Okoli met witte cap)
Foto: Hans Smit
Redactie: Mark de Rooij

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - "Dit zijn de wetten van de eerste klasse", zegt Swol 1894-coach Mieke van der Sloot na de 8-11 nederlaag in eigen huis tegen BZ & PC. "We waren bij vlagen minimaal gelijkwaardig. Maar op cruciale momenten misten we de kansen."

Binnen een minuut neemt de koploper uit Bodegraven de voorsprong maar Swol 1894 komt snel langszij. Beide ploegen zijn dan aan elkaar gewaagd. Na de 2-2 in het eerste kwart neemt de thuisploeg met een prima doorstootbal de leiding en vergroot de marge zelfs tot 4-2. De gasten nemen het initiatief, scoren en zo wordt het tweede deel afgesloten bij 4-5.

Daarna zijn er mogelijkheden genoeg voor de thuisclub maar de klasse van keepster Noah Boswinkel en ook paal en lat voorkomen treffers. De lijstaanvoerder is leep, loopt uit en lijkt de buit binnen te hebben als in de laatste periode snel de 5-10 valt. Van der Sloot laat in het slotkwart de coaching over aan assistent Berthil Binholt en duikt het water in om haar team van nieuwe impulsen te voorzien.

“Ik pak meestal elke wedstijd wel een half kwartje mee maar dit was echt noodzakelijk door een flinke foutenlast.” Met de routine van de oud-international als stimulans zet de thuisploeg aan en komt zowaar dichterbij na treffers van de van Het Ravijn teruggekeerde Kim Okoli en Ilse Glazenburg. De inhaalrace blijft steken op 8-10 na een goal van de coach zelf. In de laatste seconden bepaalt BZ &PC de eindstand op 8-11. Van der Sloot is reëel in haar analyse na afloop. ”Zij hebben zich versterkt met speelsters die ervaring hebben op het hoogste niveau. Tegen deze tegenstanders moet je dan continu scherp zijn. We hebben nagelaten de kansen die we kregen voldoende te benutten. Ja, hun keepster was prima, maar het was aan onze kant ook te slordig. Dat moet echt beter.”

Van der Sloot weet wat haar ploeg te doen staat. “Na een halve competitie worden de poules gesplitst in een promotie-en degradatiepoule. Wij willen graag meedoen in de groep van acht waar vijf clubs promoveren naar de eredivisie. Na twee overwinningen en twee nederlagen hebben we nu nog twee thuisduels en een uitwedstijd voor de boeg. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat we die promotiepoule gaan halen.”

Swol 1894-BZ &PC 8-11. Scores Swol 1894: Ilse Glazenburg 3, Kim Okoli 2, Bernadette Bol 1, Rowan van der Huure 1, Mieke van der Sloot 1.