De Swollenaer

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Waterpolomannen SWOL 1894 terug in titelrace na verrassende zege

Waterpolomannen SWOL 1894 terug in titelrace na verrassende zege
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - De waterpoloërs van SWOL 1894 zijn terug in de kampioensrace van de tweede klasse B na een even knappe als verrassende zege over koploper LIVO. "Ik ben super trots op de mannen", zegt trainer John Uittenhout.

Het gat met LIVO bedraagt nog maar drie punten na de 9-11 zege in Lichtenvoorde. Het onderling resultaat is gelijk en qua doelsaldo ontlopen de ploegen elkaar bijna niets. Spanning verzekerd voor de laatste vier duels. Uittenhout blijft gereserveerd. "Ten eerste moeten wij blijven winnen. En ik zie LIVO niet zo gauw nog punten verspelen. VZ en PC (de huidige nummer twee, red.) wil geen kampioen worden en die geven misschien niet alles tegen LIVO. Dan moet je hopen dat een degradatiekandidaat van LIVO wint, maar ik zie dat de onderste vier ploegen niet doen", aldus Uittenhout, die met een gemankeerde selectie aantrad tegen LIVO. Ook omdat het daar in dat 'smalle badje' altijd moeilijk is, verwachtte hij er niet veel van.

SWOL knokte zich echter wezenloos en blies door een ultieme krachtsinspanning de titelstrijd nieuw leven in. Het ging op en neer in Lichtenvoorde, waar de thuisploeg een 3-2 een voorsprong nam. SWOL scoorde hierna vier keer op rij, maar kon de marge van drie treffers niet vasthouden. LIVO kwam terug van 4-7 tot 7-7 en leek aan de winnende hand toen het 9-8 maakte. Goals van Arjen Smeijers (zijn vierde), Ruud Mulder en Bart de Vries zorgden voor een vreugde-explosie bij SWOL. "Complimenten voor de ploeg. Ik ben super trots op de mannen", glunderde Uittenhout.

Vrouwen verslaan hekkensluiter

De waterpolovrouwen van SWOL lieten zich niet verrassen door hekkensluiter H.B.W. en wonnen in eigen huis met 8-6. Rowan van der Huure scoorde twee keer en verder kwamen alle treffers van verschillende speelsters, waaronder Mieke van der Sloot. SWOL zag concurrent MNC Dordrecht verliezen, met 8-7 van LIVO, en daardoor staat het weer gelijk (in punten) met de concurrent voor plaats drie. De top drie van de kampioenspoule promoveert naar de eredivisie.