De Swollenaer

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Vrouwen Swol 1894 verliezen bij debuut in eerste klassee

Vrouwen Swol 1894 verliezen bij debuut in eerste klassee
Foto: Pedro Sluiter (archief)
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Na de 5-24 overwinning op tweedeklasser WS Twente in het bekertoernooi begon voor de waterpolovrouwen van Swol 1894 zaterdag de competitie met een nederlaag. Swol debuteerde in de eerste klasse, het tweede nationale niveau, na drie kampioenschappen op rij.

In Amsterdam verloor de ploeg van Mieke van der Sloot met 11-8 van Het Y, dat al voor de derde keer in deze competitie in actie kwam. Het was even wennen voor de Swolse vrouwen, die vanaf 9-3 achter de smaak te pakken kreeg. Met vier goals op rij (twee van Emma Spijkerman en twee van Judith Noordhuis) knokte Swol zich knap terug, maar kleiner dan twee werd de marge niet. Emma Spijkerman maakte nog de 10-8 en was daardoor met drie treffers de meest scorende speler van Swol.

Zaterdag is de tweede wedstrijd tegen hekkensluiter HZPC/Avéna, wederom uit. Een week later is pas de eerste thuiswedstrijd, vanaf 20.30 uur in zwembad De Vrolijkheid tegen MNC Dordrecht.