De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Vrouwen PEC Zwolle voor tweede jaar op rij naar kampioenspoule

Vrouwen PEC Zwolle voor tweede jaar op rij naar kampioenspouleVrouwen PEC Zwolle voor tweede jaar op rij naar kampioenspouleVrouwen PEC Zwolle voor tweede jaar op rij naar kampioenspouleVrouwen PEC Zwolle voor tweede jaar op rij naar kampioenspouleVrouwen PEC Zwolle voor tweede jaar op rij naar kampioenspoule
Redactie: Mark de Rooij

(door Jeroen Kuiper)

ZWOLLE - Het regent pijpenstelen in het MAC3PARK stadion deze vrijdagavond, maar dat kan de speelsters van PEC Zwolle niets deren. Terwijl de ruim 4500 toeschouwers (een record) duizenden knuffels op het veld gooien, viert de selectie de 1-0 zege op ADO Den Haag. De jonge speelsters van PEC plaatsen zich daarmee alsnog voor de kampioenspoule.

Op zo’n feestavond heeft iedereen een lach op zijn gezicht. Zo ook trainer Wim van der Wal. Hij was benieuwd hoe zijn piepjonge speelsters zich zouden houden tegen ADO. "Er staat veel druk op, er zijn veel mensen gekomen. Nou, dat hebben ze best aardig gedaan."

PEC speelt in de eerste helft prima voetbal en verzuimt vaker te scoren dan een keer. Nu blijft het bij een doelpunt van Babiche Roof, na voorbereidend werk van Yvette van Daelen. Laatstgenoemde is verdediger, maar stond tegen ADO na jaren weer eens in de spits. "De trainer wilde een balvaste spits. Dat heb ik gedaan. Die assist was lekker, Babiche stond er beter voor. Fijn dat het goed uitpakt."

Na de 1-0 is het vooral tegenhouden en de zege over de streep trekken. Dat lukt, met het nodige kunst en vliegwerk. "Vond je dat? Zij pompen de bal erin, met de nodige paardenstaarten die ertussen zitten. Dan is het hectisch", grijnst Van der Wal.

Dankzij de overwinning wachten nieuwe wedstrijden met ADO, Ajax, PSV en FC Twente in plaats van Achilles’29. "Alleen maar goed voor die meiden. We halen het voor het tweede jaar op rij, echt heel goed."

Ondertussen zijn de laatste knuffels op het veld gegooid. Het duel staat in het teken van de Teddy Bear Toss, waarmee knuffels worden opgehaald voor Kadera, de Against Cancer Foundation en het Leger des Heils. In totaal zijn er naar schatting vierduizend knuffels op het veld gegooid. Met veel nieuwe fans op de tribunes, de actie voor het goede doel en de plek in de kampioenspoule is Van der Wal een tevreden man: "Ja, dit maakt zo’n avond helemaal compleet."