De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Voormalig PEC-speler Van Wijnen kiest voor Berkum

Voormalig PEC-speler Van Wijnen kiest voor Berkum
Redactie: Mark de Rooij

AMATEURVOETBAL

Hoofdklasser vv Berkum heeft met Bas van Wijnen, in het verleden actief bij PEC Zwolle en Harkemase Boys, een zesde versterking voor het seizoen 2020/2021 aangetrokken. Daarmee kiest de 22-jarige centrale middenvelder voor een club uit zijn eigen woonplaats Zwolle.

“Berkum kwam de afgelopen weken op mijn pad en daarna heb ik een heel goed gesprek gehad met trainer Arno Hoekstra, dat heeft zeker invloed gehad op mijn keuze. Maar het is gewoon ook wel weer heel prettig om op de fiets naar de club te kunnen”, stelt Van Wijnen. “En ik zou volgend seizoen met Berkum een rol van betekenis willen spelen in de hoofdklasse!”

Van Wijnen begon ooit bij WVF en werd daar al snel opgepikt door de scouts van PEC Zwolle, waar hij in alle jeugdelftallen speelde. In mei 2017 tekende hij een contract voor twee seizoenen en onder trainer Ron Jans maakte hij op de laatste speeldag van het seizoen 2016/2017 zijn debuut in de eredivisie. Ook onder John van ’t Schip zat hij bij de hoofdmacht van de profclub. Toen zijn contract niet werd verlengd ging hij naar Harkemase Boys, waarvoor hij afgelopen seizoen uitkwam in de Derde Divisie.

Na zijn vertrek bij PEC Zwolle pakte hij zijn studie Sport en Bewegen bij Landstede weer op, waar hij na deze zomer zijn laatste studiejaar in zal gaan.

Met de komst van Bas van Wijnen staat het aantal nieuwelingen in de Berkum-selectie voor komend seizoen nu op zes. Eerder werd de komst van middenvelder Ivar Nijboer en verdediger Hermen Dam (beiden HHC Hardenberg) bekend en ook middenvelder Robert Schonewille (WHC), verdediger Frank van der Burg en linkerspits Julian de Ruiter (beiden DVS ’33) maken de overstap naar Berkum.