De Swollenaer

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

'Vierde klasse D dit seizoen enorm zwaar'

'Vierde klasse D dit seizoen enorm zwaar'
VSW-CSV '28
Foto: Frank van Hienen
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

WINDESHEIM - Twee Zwolse ploegen die na één seizoen hogerop weer terug zijn in de vierde klasse begonnen zaterdag het seizoen met een enerverend bekerpotje. In Windesheim won CSV '28 met 1-2 van VSW.

VSW-trainer Jan van der Kolk spreekt ondanks de nederlaag van de beste wedstrijd in de anderhalf jaar dat hij aan de leiding is. Hij ziet een regiment aan kansen voor zijn ploeg, maar een compleet gebrek aan scherpte en daadkracht voor het doel. Alleen Dylan Kramer schiet er één in (de 1-2). “Doelpunten, dat is het enige waar het aan ontbreekt. En aan iemand die diep gaat zonder bal”, zegt Van der Kolk, die Joey Platenkamp in de rust naar de kant haalde. De spits won twee seizoenen geleden de Salverda Trofee dankzij 39 treffers en begon ook nog sterk aan het vorige seizoen, maar loopt nu al een tijdje met de ziel onder zijn arm. "Hij vecht tegen zichzelf. Ik ga dinsdag wel even met hem praten", aldus Van der Kolk, die met zijn ploeg voor een periode gaat in de competitie. “Dat zijn we aan onze stand verplicht, als ploeg uit de derde klasse. We hebben vandaag ook goed gevoetbald, dus ik heb daar wel vertrouwen in. Maar het moet een beetje meezitten, we moeten mensen hebben die goals maken.”

Zowel Van der Kolk als collega Emiel Diender van CSV '28 is van mening dat er dit seizoen sprake is van een zware vierde klasse D. Met zes ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. “Ik had het niet zo zwaar verwacht”, zegt Diender. “Ik zie ons dan ook niet meteen als kampioenskandidaat. Wij moeten gaan bouwen, spelers moeten zich gaan ontwikkelen. Ik ga er geen doelstelling aan vastplakken”, aldus de trainer die wederom met een enorm jonge groep het seizoen ingaat. De ervaring komt van Gework Petrosjan en Thomas Wieringa. Laatstgenoemde kwam halverwege vorig seizoen samen met Diender, maar kon door blessures nog niet zijn stempel drukken. “Ik hoop dat hij dit jaar veel meer gaat spelen.”